Messenger nově bez Facebook účtu nepoužijete. Stihne stejný osud i WhatsApp?

17
Messenger nově bez Facebook účtu nepoužijete. Stihne stejný osud i WhatsApp?
Fotografie: pixabay.com
  • Facebook postavil uživatele Messengeru (bez klasického Facebook účtu) před volbu přejít na jinou platformu, nebo si založit profil na modré sociální síti
  • Podobný osud by podle některých mohl stihnout i WhatsApp či Instagram

Možná vám tato informace unikla, ale až donedávna bylo možné používat chatovací platformu Messenger (spadající pod Facebook), aniž by bylo nutné disponovat účtem na „modré sociální síti“. Spousta uživatelů tak komunikovala pouze přes Messenger účet vytvořený na základě telefonního čísla. Tato možnost však již nově není dostupná a Facebook uživatele nutí k založení klasického profilu.

Na novinku jako první poukázala hrstka překvapených uživatelů, kteří začali vzniklou situaci komentovat na Redditu, následně Facebook vše oficiálně potvrdil i venturebeat.com. Změnu (podle mnohých jednoznačně k horšímu) reflektuje i oficiální FAQ stránka Facebooku. Na otázku, zda je možné se přihlásit na Messenger bez vlastnictví Facebook účtu, zde najdeme pouze negativní odpověď.

Mnoho uživatelů tento přístup zklamal. Nyní byli tito uživatelé postaveni před volbu přejít na jinou platformu, nebo si účet na Facebooku založit. Někteří uživatelé rovněž vyjádřili obavu, že to stejné by mohlo následovat i u dalších komunikačních platforem, které Facebooku patří (například WhatsApp nebo Instagram).

Všechny výše zmíněné aplikace (Messenger, Instagram, WhatsApp) navíc pravděpodobně brzy budou (alespoň ve své současné podobě) zakázány v sousedním Německu, kde BlackBerry podalo na Facebook žalobu kvůli zneužití patentů. Prvotní verdikt soudu přitom dává BlackBerry za pravdu.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
kubs
ja toto nepochopím..dve firmy majú medzi sebou spor a trpia tým milióny užívateľov..veď nech si to vyriešia medzi sebou, ale nech neobmedzujú užívateľov..viď Google a Huawei no a teraz BB a FB
JK
Vlastně trochu doufám, že si do budoucna bude WA vynucovat FB účet. Alespoň bude trochu pádnější argument nepoužívat WA.
Háj
Tak přejdu na Viber, FB mi může políbit :P
Milan 25
To se fakt posr.... tak dceři které je 10 fakt nebudu tvořit Facebook, účet aby si s ní mohl psát přes messenger. Hnus je čas najít něco jiného.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze