Realme se drží mezi největšími výrobci v Evropě. Opět přinese řadu GT

Realme se drží mezi největšími výrobci v Evropě. Opět přinese řadu GT
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Z největší pětky výrobců v Evropě rostou všichni kromě Applu
  • Realme je na 4. pozici se 4% tržním podílem
  • Řada GT má lákat na umělou inteligenci a zatopit vlajkovým lodím

Realme po zhruba dvouleté odmlce opět zkouší dobývat evropské trhy. Aktuálně informuje o tom, že se mu během 1. čtvrtletí roku 2024 podařilo vystoupat na 4. pozici mezi výrobci v Evropě s tržním podílem 4 %. Meziročně došlo k nárůstu o 59 %. Současně však víme, že ještě rychleji roste, a to o 67 %, roste Honor, který má taktéž 4% tržní podíl a aktuálně je na 5. místě žebříčku.

Výrobce Tržní podíl 1Q 2024 Meziroční změna
1. Samsung 32 % + 7 %
2. Apple 25 % - 1 %
3. Xiaomi 18 % + 11 %
4. Realme 4 % + 59 %
5. Honor 4 % + 67 %
Ostatní 18 % + 10 %

3. pozice je už výrazně odskočená a je na ní s 18% podílem Xiaomi. I tento čínský výrobce meziročně roste, a to o 11 %. Druhý je dle očekávání Apple, který třímá 25% tržní podíl. Jako jediný z předních výrobce však meziročně oslabil, avšak jen nepatrně o 1 %. Vládcem žebříčku je s 32% podílem Samsung. Jihokorejský výrobce pak mírně roste o 7 % při meziročním srovnání.

Realme si celkově pochvaluje letošní rok, kdy na většinu evropských trhů uvedlo klíčové novinky střední třídy v podobě modelů Realme 12 Pro 5G a Realme 12 Pro+ 5G. Řada Realme 12 Pro 5G zaznamenala například v Itálii mimořádný nárůst prodejů o více než 800 % oproti svému předchůdci v řadě Realme 11.

Vylepšit svou evropskou pozici má Realme pomoci i návrat výše postavené řady GT, což potvrdil Sky Li, zakladatel a generální ředitel společnosti. Důvodem má být celosvětová poptávka po modelech řady GT, kterou by výrobce měl uspokojit s nadcházející řadou GT 6. V tuto chvíli Realme o této řadě příliš neprozrazuje. Víme jen, že ambice mají být vysoké a důraz bude kladen i na propojení s AI. „Konkurence v odvětví se přesune od samotného hardwaru ke kombinaci hardwaru, softwaru a celkových technologických schopností. AI se stává dalším horkým místem, zobrazování AI, hlas a interakce budou třemi hlavními trendy budoucího vývoje AI,“ říká Sky Li.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze