Realme Note 50 je lehce odolná novinka s proklatě nízkou cenou

1
Realme Note 50 je lehce odolná novinka s proklatě nízkou cenou
Fotografie: Realme
  • Cena telefonu by v přepočtu měla činit necelé 2 tisíce korun
  • Přesto nabízí například 90Hz IPS displej
  • Dostalo se i na baterii s kapacitou 5 000 mAh

Realme na Filipínách představilo zbrusu novou řadu Note, avšak na rozdíl od mnohých konkurentů míří do segmentu zcela základních mobilních telefonů. Cenu totiž výrobce nastavil opravdu velice nízko. Přesto se můžete těšit na 6,74" IPS displej s HD+ rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. Maximální jas dosahuje 560 nitů. Tělo se dokonce může pochlubit i mírně zvýšenou odolností IP54. Novince tak nebude vadit například déšť či stříkající voda.

Realme Note 50

Hardware je velmi kompromisní a sází na procesor Unisoc T612 s pouze 4GB RAM a 64GB úložištěm. S největší pravděpodobností dojde i na podporu paměťových karet. Baterie v telefonu má velmi slušnou kapacitu 5 000 mAh, přičemž je podporováno pouze 10W drátové nabíjení. Je potřeba počítat s tím, že nabití celého telefonu bude záležitost na více hodin.

Na zádech telefonu se nachází hlavní fotoaparát se 13megapixelovým rozlišením. Má samozřejmě automatické ostření a přisvětlovací diodu. Nechybí ani sekundární objektiv, který toho však s pouze QVGA rozlišením příliš nezmůže. Prostředí zajišťuje postarší Android 13 a o jeho zabezpečení se stará třeba čtečka otisků prstů na pravém boku mobilu.

Realme Note 50 se začne prodávat nejprve na filipínském trhu a cena byla stanovena překvapivě nízko. V přepočtu totiž činí necelé 2 tisíce korun, bude se tak jednat o jeden z nejlevnějších chytrých telefonů. Realme v tuto chvíli neoznámilo mezinárodní dostupnost, avšak je velmi pravděpodobné, že se tak brzy stane.

Technické parametry Realme Note 50

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,74" (1 600 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetUnisoc T612, , GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 13
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?