Řadu Galaxy S24 od Samsungu má v Evropě 100% pohánět procesor Exynos

7
Řadu Galaxy S24 od Samsungu má v Evropě 100% pohánět procesor Exynos
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Má se jednat o Exynos 2400 s celkem deseti jádry
  • Důvodem je úspora nákladů

Vlajková řada Galaxy S se letos dočkala velkého sjednocení napříč různými trhy, neboť ji exkluzivně pohání velmi povedený čipset Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy. Podle známého „leakstera“ s přezdívkou Ice Universe se to však v příštím roce změní. Je si totiž 100% jistý tím, že v Evropě se Galaxy S vrátí k čipsetu Exynos.


Pokud se jeho proroctví vyplní, znamená to, že k nám v příštím roce dorazí smartphony série Galaxy S24 osazené čipsetem Exynos 2400 namísto Snapdragonu 8 Gen3. Ty mají využívat konfiguraci jader 1 + 2 + 3 + 4, tedy celkem 10 jader o taktu 3,19 GHz (nejvýkonnější jádro, zřejmě Cortex-X4), 2,9 GHz (dvojice jader, pravděpodobně Cortex-A720), 2,6 GHz (tři jádra Cortex A-720) a 1,95 GHz (čtyři jádra Cortex-A520). Nasazení vlastních čipsetů Exynos má mít poměrně prostý důvod – úsporu nákladů.

Ačkoliv v minulosti platilo, že čipsety Snapdragon měly oproti Exynosům navrch, existuje naděje, že by mohly být oba procesory v příštím roce obdobně výkonné, ale také nabídnout stejnou energetickou účinnost, která je klíčová pro co nejdelší výdrž na nabití.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Hmm. Deset jáder. To sem kdysi měl v telefonu od MTK. Třeba to nemusí být špatný, když si dal Samsung rok pauzu. Nebude z něj vycházet i Tensor v Pixelu nebo tam bude ještě starší?
Každopádně i kdyby byl lepší než 2200, tak nevěřím, že bude dobrej jak Gen3... takže zase zbytečné dělení.
Janek Fanek
Janek Fanek
Samozřejmě, evropany zajímá jaký čip bude použít u řady S 24, sleduji to již delší čas, názory se liší u různých webů i tiperů. Můj názor je: pokud bude výkon a efektivita podobná, nemám žádný problém zda Snapdragony nebo Exynosy. Pokud bude Exynos horší, musí být jeho cena podstatně nižší. Pořád ještě věřím, že SoC Exynos firma Samsung nepohřbí.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 30. 8. 2023 15:16
Nope, už vyvráceno, má mít v EU Snapdragon 8 Gen 3, protože Exynos má problém s GPU a výkon je o 20-30% nižší než u konkurence Gen 3, takže buď nasadí Snapdragon ve všech modelech, nebo to nechají pro Ultru a 24/+ dostane Exynos pokud problém vyřeší.
A důvod proč má Ultra plochý displej je ten že má nižší náklady a má lepší jas.

notebookcheck./Leaker-Samsung-Galaxy-S24-Ultra-weltweit-doch-mit-Snapdragon-8-Gen-3-GPU-Problem-beim-Exynos-2400-und-Gruende-fuers-flache-Display.744884.0.html
A to co píše ICE je 100% jeho parametry ne že 100%bude v EU m
Pc Wifi
Pc Wifi
hergot fakt si bud hodne nahodile nebo max na vanoca dopreju asi S23+ s QSD a pak pockam na S25 ze bude mit opet QSD a ne ten polotovar Exynos. Chvili sem i zacal ujizdet na jineho adepta : Xiaomi 13 :o))) ale jak vidim to MIUI, tak je me zle... ufff, muzu vybirat jen z nabidky TM.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze