Samsung v Miláně představil zcela novou řadu telefonů střední třídy

2
Samsung v Miláně představil zcela novou řadu telefonů střední třídy
  • Samsung nám na dnešní akci představil hned několik novinek z řady Galaxy A
  • Poprvé jsme měli možnost naživo vidět Galaxy A80 a Galaxy A40, dostalo se i na Galaxy A70

Dnes, tedy ve středu 10. dubna, Samsung v Miláně v rychlé prezentaci představil několik nových telefonů z řady Galaxy A. Konkrétně pro náš trh jsou důležité modely A20e, A40, A50, A70 a A80. Tento výčet vypadá na první pohled komplikovaně, ale vyznat se není tak těžké.

Příval nových smartphonů do řady Galaxy A (živě z Milána)

Konferenci otevřel sám DJ Koh z Bangkoku (kde probíhala konference současně s tou evropskou) a nastínil, že mottem této řady je „LIVE“. Tím se myslí, že telefon je zařízení, které je s námi neustále a neustále ho používáme, díky němu komunikujeme se světem, natáčíme, fotíme a chceme být neustále „připojeni“. I proto několikrát padlo slovo o silných bateriích (třeba 4 500 mAh u A70), ale také optimalizaci systému pro lepší správu výkonu a energie.

A pak je tu samozřejmě foťák, který se chlubí technologií 3D Depth, kdy můžete přeostřovat fotografie i po jejich pořízení. Vrcholem však bylo představení Galaxy A80.

Náhrada za J

Místo nových telefonů z řady J jsme se letos dočkali rozšíření nabídky telefonů s označením A. Za nástupce těchto dostupnějších variant můžeme považovat A20e, který nabídne základní výbavu nižší střední třídy v líbivém provedení. Dále také A40, který se již chlubí hezkým displejem a slušným fotoaparátem, hlavně pokud si libujete v selfie.

Vyšší střední třída

Zatímco Galaxy A50 již delší dobu známe a dokonce u nás naleznete recenzi, za zmínku jistě stojí telefony A70 a A80. První jmenovaný pak nabídne velmi slušný výkon, velký 6,7palcový displej s kapkovitým výřezem, trojici fotoaparátů na zadní straně a hlavně ohromnou baterii, která hravě zvládne dva dny používání.

Největší zájem byl o Samsung Galaxy A80, který představil velký 6,7palcový Super AMOLED displej bez výřezu. Selfie kamera tu chybí, i když to také není úplně pravda. Hlavní trojice fotoaparátů se po přepnutí do selfie režimu jednoduše vysune a otočí směrem k vám. Tento pohyb je mechanizovaný a nelze ho provést ručně. Samo vysouvání a otáčení je opravdu rychlé.

Těžko nyní hodnotit, jak odolný celý mechanismus bude, ale jedná se o efektní podívanou, kterou při focení selfie přitáhnete zraky okolních lidí. Díky tomu je také samozřejmě kvalita selfie fotek stejná jako v případě foťáku zadního.

Zmínit ještě musím, že A50, A70 a A80 nabídnou čtečku otisků prstů v displeji. Jedná se však o optický senzor, který není tak přesný nebo rychlý jako čtečka ultrasonická (například u S10+). Jelikož pak S80 nemá selfie kameru, jste odkázáni při odemykání právě na čtečku v displeji. Telefon jsme ještě neměli šanci používat v reálném prostředí, takže to nemůžeme hodnotit.