Brno už nechce být pro smích. Bude 25× zvýšení FUPu v MHD stačit?

12
Brno už nechce být pro smích. Bude 25× zvýšení FUPu v MHD stačit?
  • Dopravní podnik města Brna se rozhodl po dvouměsíčním zkušebním provozu výrazně zvýšit objem dat pro cestující, a to na 100 MB
  • Současně oznámil i zvýšení rychlosti na 384 kbps

Dopravní podnik města Brna oznámil, že na základě dvouměsíčního zkušebního provozu hodnotí nasazení Wi-Fi připojení do svých vozů jako úspěšné. „Počáteční nastavení jsme v průběhu období postupné měnili, a to jak oblasti objemu dat, tak v oblasti rychlosti jejich čerpání,“ uvádí generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek v oficiální tiskové zprávě na dpmb.cz a dodává: „V současné době jsme dospěli ke kapacitnímu nastavení 100 MB a rychlosti 384 kbps, které je z našeho pohledu velmi komfortní a cestujícím vyhovuje.“ Ve stejné zprávě se lze dočíst i to, že je podnik připraven na případné změny po jednání se zástupci města.

Dopravní podnik také zřídil speciální email: wifi@dpmb.cz, na nějž mohou uživatelé internetu v MHD zasílat zpětnou vazbu. Zřizovatel přitom dodává, že dotazy/připomínky by neměly postrádat informace o čísle vozu či konkrétním spoji pro snadnější řešení.


Routery zajištující distribuci Wi-Fi signálu jsou umístěny v každém vozidle DPMB a umožňují současné připojení až padesáti uživatelů, přičemž síla signálu by na kterémkoliv místě ve vozidle neměla klesnout pod použitelnou úroveň.

Dopravní podnik v současné době poskytuje připojení cestujícím v 720 vozech s tím, že v každém je FUP 30 GB na měsíc. Celkem tak může cestujícím poskytnout 22,5 TB dat měsíčně.

Cestující v Brně dnes mohou informace o dopravě včetně aktuální polohy vozidel získat v mobilní aplikaci DPMBinfo, z informačních panelů na zastávkách, na facebookovém či twitterovém profilu dopravního podniku a webových stránkách dpmb.cz. Rozhodně za zmínku stojí, že podobné řešení, ovšem atraktivnější, v nedávné době uvedl také Dopravní podnik Ostrava.

Stáhnout DPMBinfo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Kikina
Samozřejmě zase brečí socky, co doufaly, že si cestou pro podporu ještě stáhnou péčko.. Jinak pro každého, kdo si chce cestou domů přečíst nějaké zprávy, program v TV nebo najít přestup na další linku, to stačí.Lidi, tohle vám nemá nahradit internet v mobilu, ten si plaťte ze svého.
budis
S max rychlostí 384 kbps Brno nemůže nikdy nebýt pro smích :D
pet
pro smich jsou a budou stejne. jen bez fup a nebo v radu 1 gb denne bych se jim nesmal..
Jan Kasik
Jan Kasik
wifi v MHD je pro socky a těm to snad stačí :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze