Qualcomm představil Snapdragon 7+ Gen 3, který do střední třídy přinese AI

Qualcomm představil Snapdragon 7+ Gen 3, který do střední třídy přinese AI
Fotografie: Qualcomm
  • Hlavní jádro je taktováno na 2,8 GHz
  • Jde o první model řady Snapdragon 7 s umělou inteligencí
  • Dostalo se i na podporu Wi-Fi 7
  • První jej nasadí výrobci OnePlus, Realme a Sharp

V telefonech střední třídy se začne objevovat nový procesor Snapdragon 7+ Gen 3, který právě dnes představila společnost Qualcomm. Postaven je na 4nm výrobním procesu, přičemž hlavní jádro Cortex-X4 je taktováno na 2,8 GHz. Ve srovnání se starším procesorem Snapdragon 7 Gen 3 by měl výkon narůst o 15 % a v případě výkonu grafiky se má jednat o nárůst o 45 %. Současně je potěšitelné, že energetická náročnost poklesla o 5 %.

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3

Nový procesor je vůbec prvním v řadě Snapdragon 7, který přináší schopnosti generativní umělé inteligence. Podporuje širokou škálu velkých jazykových modelů, velkých vizuálních modelů, jako je například Baichuan-7B, Llama 2, Gemini Nano a Zhipu ChatGLM. Pokud jsme u naprostých novinek, musíme zmínit, že Snapdragon 7+ Gen 3 podporuje nový standard Wi-Fi 7.

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3

Displeje budoucích telefonů budou moci mít až Quad HD+ rozlišení se 120Hz obnovovací frekvencí, případně 4K rozlišení displeje s 60Hz obnovovací frekvencí. Nasazeny budou moci být operační pamětí LPDDR5X s velikostí do 24 GB a interní paměti typu UFS 4.0.

Na první zařízení nebudeme dlouho čekat. Mobily již totiž připravuje OnePlus, Realme a Sharp. První jmenovaný výrobce by měl už možná dnes odhalit model Ace 3V.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze