Snapdragon 8s Gen 3 má za úkol přinést high-end funkce za nižší cenu

Oficiální představení
Snapdragon 8s Gen 3 má za úkol přinést high-end funkce za nižší cenu
Fotografie: Qualcomm
  • Mobilní platforma Snapdragon 8s Gen 3 přinese do cenově dostupnějších pater nejžádanější funkce řady 8
  • Snapdragon 8s Gen 3 přijmou významní výrobci OEM včetně společností Honor, iQOO, Realme, Redmi a Xiaomi

Qualcomm oficiálně uvedl nový procesor Snapdragon 8s Gen 3, o kterém jsme už několikrát slyšeli. Podle americké firmy má Snapdragon 8s Gen 3 přinést ty nejžádanější funkce řady 8 do více smartphonů s operačním systémem Android. Mezi stěžejní vlastnosti nejnovější platformy patří podpora funkcí generativní umělé inteligence přímo v zařízení, špičková konektivita nebo bezztrátový zvuk ve vysokém rozlišení. Platforma podporuje širokou škálu modelů AI včetně velkých jazykových modelů (LLM), jako jsou Baichuan-7B, Llama 2, Gemini Nano a Zhipu ChatGLM.

Díky schopnostem, včetně generativní umělé inteligence přímo v zařízení a pokročilých fotografických funkcí, je Snapdragon 8s Gen 3 navržen tak, aby zlepšil zážitky uživatelů a podpořil jejich kreativitu a produktivitu v každodenním životě.“ řekl Chris Patrick, senior viceprezident a generální ředitel divize mobilních telefonů ve společnosti Qualcomm. „Jsme nadšeni, že můžeme představit nejnovější přírůstek naší prémiové řady Snapdragon 8, naší nejprémiovější mobilní nabídky, která přináší řadu výjimečných speciálně vybraných funkcí pro více spotřebitelů,“ dodal.

K novince se vyjádřil také William Lu, partner a prezident Xiaomi Group: „Jsme nadšeni, že můžeme ve spolupráci se společností Qualcomm Technologies představit první zařízení poháněné Snapdragonem 8s Gen 3 – již brzy. Tato nová mobilní platforma nám umožní poskytnout našim zákazníkům personalizovaný prémiový zážitek, a to vše díky generativní umělé inteligenci.“ Kromě Xiaomi ale víme díky Qualcommu, že nový procesor hodlají nasadit i další výrobci jako Honor, iQOO, Realme a Redmi s tím, že vůbec první zařízení by mělo být oznámeno ještě tento měsíc.

Parametry procesoru Snapdragon 8s Gen 3

Jak dodává The Verge, Snapdragon 8s Gen 3 obsahuje grafickou jednotku Adreno 735 (Snapdragon 8 Gen 3 má Adreno 750), má jiné složení procesorových jader a procesor je taktován na nižší frekvenci – hlavní jádro tak běží na 3,0 GHz oproti 3,4 GHz u verze Snapdragon 8 Gen 3. U novinky byl také použit modem předchozí generace X70 5G. K dispozici je ovšem podpora hardwarového ray tracingu, takže mobilní platforma Snapdragon 8s Gen 3 bude vhodnou volbou i pro nejnáročnější hráče.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze