Přístup k originálním dílům přímo od Applu nově získají i neoficiální servisy

3
Přístup k originálním dílům přímo od Applu nově získají i neoficiální servisy
  • Apple nový program testoval na 20 vybraných místech po celém světě
  • Servisy, které splní všechny náležitosti, získají přístup k originálním komponentám za stejnou cenu jako autorizovaní Apple prodejci

Přístup cupertinského giganta k tomu, jak a kde mohou být opravovány iPhony a jeho další produkty, měl vždy poměrně striktní pravidla. Apple při zavedení posledního opatření, jež má odradit uživatele od domácích oprav či návštěv neautorizovaných servisů, uvedl, že mu jde o kvalitu použitých komponent, provedené práce a v neposlední řadě také o bezpečnost uživatelů. Nově však představila program s názvem Independent Repair Provider Program, který má umožnit přístup i menších Applem necertifikovaných servisů k originálním komponentám, profesionálnímu školení a obecně možnosti poskytovat stejné služby jako pobočky Applu.

Podle Applu bylo do tohoto programu v testovací fázi zařazeno 20 vybraných servisů napříč Severní Amerikou, Evropou a Asií. Včerejší spuštění zbrusu nového programu ve Spojených státech je přitom jen prvním krokem a další regiony budou brzy následovat.

Pro spotřebitele to znamená větší množství servisů, kam mohou Apple zařízení zanést k opravě. Zároveň budou mít jistotu, že budou použity oficiální Apple součástky a opravu provedou Applem certifikovaní servisní technici. Podle Applu má nová služba oslovit primárně uživatele, kteří se do servisu vydají s telefonem vyžadujícím pozáruční opravu, což může být například prasklý displej či u novějších iPhonů prasklá skleněná záda.

Servisy, které by se do programu rády zapojily, mohou získat více informací přímo na stránkách Applu. Aby se mohli zájemci do programu kvalifikovat, musí nejprve nechat vyškolit své zaměstnance, kteří projdou online školením, které je Applem poskytováno zdarma. Pokud společnost splní všechny náležitosti zařazení do programu, získá přístup k originálním Apple komponentám za stejnou cenu jako autorizování Apple prodejci.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Hlavně tady pak nezapomeňte skákat dva metry ke stropu a vřískat u toho jak opice pokaždé, když takhle bezpečně opravený telefon zahoří. Za chvíli nebudete psát o ničem jiném!
Lukáš Smrček
Nic hořet nebude! Dobrý přístup. Jsem zvědav, jak to bude fungovat ????????‍♂️???? a co ceny náhradních dílů? ????????????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze