Apple pracuje na technologii, díky níž budete moci používat iPhony i v dešti

6
Apple pracuje na technologii, díky níž budete moci používat iPhony i v dešti
  • Základem je ultrazvukový snímač
  • Ten umožní rozlišovat mezi kapalinou a pevnou látkou
  • Dotyky vyvolané vodou by tak šlo snadno odfiltrovat

Určitě jste se s tím někdy setkali. Dotykový displej vašeho smaprtphonu funguje bez problémů, ale jen do té doby, než přijde do kontaktu s vlhkostí. Stačí jenom mokré ruce anebo pár kapek deště a náhle máte problémy provést i tu nejjednodušší operaci, protože dotyková vrstva vyhodnocuje vlhkost jako další vstup.

iPhone X vs iPhone Xs

To by už mohlo být brzy minulostí. Server idropnews.com upozornil na patent firmy Apple, který mluví o „ultrazvukové detekční platformě“, která může být zabudována do displeje telefonu. Pomocí ultrazvukových vln a jejich případných odrazů pak pozná, kdy se na displeji nachází nějaký objekt, který lze vyhodnotit jako dotyk na daném místě. Dalším prvkem patentu je pak ultrazvukový polarizátor, který z odražených vln dokáže vyčíst, jestli se jedná o tekutinu, nebo pevnou látku. Vyhodnocení falešných vstupů a jejich ignorování je už pak čistě softwarovou záležitostí.

Přínosy takovéto technologie jsou zcela jasné. Kromě zmiňovaného použití v dešti tu ještě máme například situace u bazénu anebo přímo v něm. Minimálně u hodinek si lze ovládání ve vodě představit jako skutečný přínos. Bohužel jako u všech jiných patentů nelze s určitostí říci, kdy a jestli se daná technologie dostane do praxe.

Diskuze ke článku
Areon
No já se s problémy v dešti ještě nesetkal. Minimálně u Xperii problém s displejem nebyl. Dokonce i když jsem v zimě chodil po horách a telefon byl po vytažení z poloviny mokrý a z druhé poloviny namrzlý s krustou ledu přes půl displeje, tak mi po roztátí ledu v rukách normálně fičel ikdyž byl mokrý jak hadr :-) .
ja
tak stačí jen informovat že na tom pracují. podat paten a vyčkat až to někdo dotáhne do zdárného cíle ;-)
Ondra
Nikdy jsem neslyšel slovo ,,smaprtphone" máte tam chybu ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze