Přehřívá se vám telefon? Postavte si k němu vodní chlazení

2
Přehřívá se vám telefon? Postavte si k němu vodní chlazení
  • Na Linus Tech Tips řešili stavbu vodního chlazení pro mobilní telefon
  • Jejich výsledek je překvapivě funkční

Současné horké počasí opět přináší do popředí jeden nepříjemný problém, který trápí většinu mobilních telefonů. Pokud od nich vyžadujete maximální výkon, například při hraní her, brzy se dostanete k teplotě, kdy začne sám čipset omezovat svůj výkon, aby se vysokými teplotami nepoškodil. Zatímco zařízení vybavená ventilátory mohou jednoduše zvýšit přísun vzduchu, pasivně chlazeným telefonům zůstává pouze termální throttling. Držet tak horké zařízení v rukou je navíc nepříliš příjemné.

Jak takovou situaci řešit? Na YouTube kanále Linus Tech Tips se nechali inspirovat herními PC sestavami, které se nezřídka kdy chladí pomocí cirkulace vody. Ve výše uvedeném videu se snaží sestrojit podobné zařízení pro Samsung Galaxy S10, a to nejenom s ohledem na funkčnost, ale i estetický dojem.

vodní chlazení

A výsledek? I když by takové zařízení nejspíše neslavilo komerční úspěch, jeho funkčnost popřít nelze. Teploty při různých testech se podařilo udržet výrazně níž, čemuž odpovídá nárůst výkonu.

Diskuze ke článku
Bukkake Sun
Amatéři, já si běžně stavím chlazení pro mobil s kapalným dusíkem. Posledně jsem dal v AnTuTu 1 234 567 bodů v lehce přetočené Galaxy S10+ 5G.
MotherRussia
Ja mam na YouPhone 3S skore 12tisic bodu a deda rika, ze to staci i pro ty nejvedsi myslivce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze