Představené novinky od Applu a další zprávy týdne

mNews
2
Představené novinky od Applu a další zprávy týdne
  • Tři nové iPhony představil Apple na své konferenci – nejlevnější je Xr není však nejmenší
  • Xs a Xs Max nabídnou nekompromisní výkon i střídmé inovace
  • mNews přináší pravidelné shrnutí uplynulého týdne

Nemá smysl si nic nalhávat. Minulý týden byl celý ve znamení nových iPhonů. Tak jimi pojďme rovnou začít. Vítejte u mNews.

Vše o nových iPhonech a Apple Watch – mNews

Apple iPhone Xr je „levný“ a barevný

Apple představil hned tři nové iPhony. Ten nejlevnější z nich ale není nejmenší. Nástupce iPhonu SE tedy nečekejte. Xr má 6,1palcový IPS displej a na první pohled připomíná loňský iPhone X. Pryč je také čtečka otisků. Levnější v tomto případě znamená 22 500 Kč za 64GB variantu. Asi nemusím zdůrazňovat, že za tuto cenu můžete mít kdejakou vlajkovou loď s Androidem. Apple v tomto případě šetřil na displeji, foťáku, ale už ne na výkonu. Procesorem je nový A12. Hlavně ale přijde v líbivých barvičkách!

iPhony Xs a Xs Max jsou bez rámečků a kompromisů

Naprosto žádné kompromisy, tedy v rámci Applu, nabízí dvojice iPhonů s názvem Xs a Xs Max. Jestli vás ty názvy matou, nejste sami. Menší nabízí 5,8palcový displej s jemným rozlišením, ten větší rovnou obří 6,5palcový. Samozřejmostí je nový procesor A12. Základní variantou je pak 64GB úložiště. Na zádech je také duální fotoaparát s teleobjektivem. Cena však začíná na 30 tisících a vyšplhá se až na neuvěřitelných 43 tisíc korun za nejvybavenější variantu. Jo a pokud jste si ještě nevšimli, Apple už vypustil 12. verzi iOS. Tak stahujte.

Apple Watch Series 4 odhalí srdeční arytmii

Bude to znít trochu zvláštně, ale letos mě na konferenci snad nejvíce potěšily hodinky Apple Watch. Osobně mě těší, že jsou užší. Zároveň mají trochu větší displej i jemnost. U nás se zatím bude prodávat jen GPS varianta ve dvou velikostech. Apple se zaměřil i na zdraví – dovede detekovat pády a informovat záchranku. Hlavně pak zvládne odhalit srdeční arytmii. Tohle je jednoznačně správná cesta.

Pražské metro bude pokryté signálem LTE

Zakončeme dnešní díl něčím opravdu pozitivním pro Pražáky. A vlastně všechny, kdo do Prahy někdy jezdí. Konečně se totiž pracuje na plném pokrytí metra mobilním signálem, a to i v tunelech, jako je tomu na nové části trasy A. Již do konce roku 2019 bychom v metru mohli volat a také používat datovou síť LTE. Nevím jak u vás, ale pro mě je tohle jednoznačně zpráva týdne.

Další týden máme za sebou. Jsem přesvědčen, že o iPhonech se ještě budou nějakou dobu bude mluvit. Snad už také budeme moci brzy oficiálně potvrdit podporu digitální e-SIM od T-Mobilu, což omylem prozradil Apple v předstihu. I tak nás ale čekají další vzrušující novinky. Tak si o nich povíme za týden.