Apple iPhone Xs Max
recenze

Apple iPhone Xs Max

Maximální po všech stránkách
44

Letos nám Apple představil hned tři nové iPhony, přičemž na pomyslném vrcholu stojí dnes testovaný iPhone Xs Max. Ne snad proto, že by měl speciální dovednosti. Hlavní odlišnost představuje větší displej. Ten s sebou však přinesl i vyšší cenu a například případě pořízení nejvyšší paměťové varianty budete lehčí o více než 43 tisíc korun. Nabízí se tak otázka, zda je doposud nejdražší iPhone také tím nejlepším iPhonem vůbec. Pokusíme se ji zodpovědět v dnešní recenzi.

Jeden byl málo, dva také, a tak jsme se letos dočkali hned trojice nových iPhonů. Máme tu tedy iPhone Xs, který přímo navazuje na iPhone X. Stejně tak jsme se dočkali „levného“ iPhonu Xr, který volně navazuje na iPhone 8.

Apple iPhone Xs Max

Vrchol nabídky však představuje dnes recenzovaný iPhone Xs Max, který se honosí nejenom větším displejem s vyšším rozlišením, ale také sebevědomou cenovkou, kterou si asi může dovolit jen Apple. iPhone Xs Max s 512GB interní pamětí je totiž nejdražší smartphone, který běžně koupíte v obchodech. Ano, máme tu pár exkluzivních kousků, ale ty koupíte jen ve specializovaných buticích.

Za zapůjčení telefonu Apple iPhone Xs Max děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

Technické parametry Apple iPhone Xs Max

Kompletní specifikace
Konstrukce157,5 × 77,4 × 7,7 mm, 208 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejPOLED, 6,5" (2 688 × 1 242 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A12 Bionic,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 256 GB / 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor3 174 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:53 hodin
Dostupnostzáří 2018,

Apple iPhone Xs Max – videorecenze

Obsah balení: odtučňovací kůra

Obsah balení je paradoxně ještě chudší, než jsme byli zvyklí z minulých let. Kromě telefonu naleznete v krabičce sponu pro vyjmutí slotu pro nanoSIM kartu, synchronizační USB–Lightning kabel, pecková sluchátka EarPods s Lightning konektorem a 5W napájecí adaptér do elektrické sítě. Ne, rychlonabíjecí adaptér si dle Applu u telefonu za více než 30 tisíc korun stále nezasloužíte. Bohužel z balení zmizela i redukce z Lightning konektoru na 3,5milimetrový jack konektor. Ne, samolepky s logem Applu tuhle blamáž opravdu nezachrání.

Za zapůjčení telefonu Apple iPhone Xs Max děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz.

Konstrukční zpracování: ocel a sklo ladí

I když se to mnohým může zdát jako nepochopitelné, Apple stále ctí designovou linku starou několik let. Základní prvky si totiž iPhone Xs Max bere z iPhonu 6 Plus, který byl představen v roce 2014. Na mysli máme zakulacené hrany a rohy, rozměrné tělo a poměrně vysokou hmotnost. Ta lety ještě narostla – činí 208 gramů a jde tedy o pořádného cvalíka. Rozměry jsou téměř identické s řadou Plus, konkrétně 157,5 × 77,4 × 7,7 mm. Dodáme že Apple vylepšil odolnost vůči vodě a prachu, tentokrát se můžete spolehnout na certifikaci IP68.

Apple iPhone Xs Max

Poznávacím znakem nových iPhonů už od výročního iPhonu X je samozřejmě rámeček z leštěné oceli, který je doslova magnetem na mastnotu a vlasové škrábance, stejně jako odolná skla na obou stranách. Jiný osobitý prvek – výrazný výřez displeje neboli notch – v sobě ukrývá TrueDepth kameru schopnou rozpoznání obličeje. Face ID sice pracuje o trochu svižněji než vloni, avšak čtečka otisků prstů za displejem by se nám líbila podstatně více. TrueDepth kamera sestává ze 7Mpx fotoaparátu, který slouží pro selfie fotky a videohovory.

Apple iPhone Xs Max

Když bychom srovnali řadu Plus s nejnovějším iPhonem Xs Max, Applu se povedlo nasadit displej o jeden celý palec větší, a to při zachování velikosti těla. Jedním dechem však musíme dodat, že displej zabírá zhruba 84 % přední strany, což na dnešní špičku i přes citelnou snahu stále nedosahuje.

Tentokrát se můžete spolehnout na odolnost IP68.

Na spodní straně nalezneme Lightning, který by Apple už mohl nahradit ustálenějším USB-C konektorem. Když to jde u MacBooků a nově také u iPadů Pro, mohlo by to přeci jít i u iPhonů. Kromě zmiňovaného Lightningu nalezneme na spodní straně také primární hlasitý reproduktor a nový předěl antény, kterému muselo ustoupit děrování. Nebojte se, o děrování nepřijdete, jen už není symetrické s výřezy pro reproduktor – v části, kde se nachází mikrofon, jsou nově jen 4 otvory.

Rozložení prvků na bocích iPhonu Xs Max zůstalo totožné jako u předchozích generací. Vlevo tedy najdeme tlačítka pro ovládání hlasitosti a přepínač tichého režimu, napravo se ukrývá zamykací tlačítko a slot pro nanoSIM. Jen doplníme, že hardwarová tlačítka mají jistý stisk i příkladnou zpětnou vazbu.

Co se týká barevných variant, kromě již důvěrné známé vesmírně šedé a stříbrné můžete nový iPhone sehnat i ve zlaté variantě. Ta je opravdu zlatá, tedy ne jako u iPhonu 8 a 8 Plus, kdy barva sklouzávala do růžového/meruňkového odstínu. Dle dané barevné varianty se mění také odstín ocelového rámečku.

Apple iPhone Xs Max

Mluvit o precizním konstrukčním zpracování nám přijde jako zbytečnost, přesto si krátký komentář neodpustíme. V ruce působí Xs Max (nejenom kvůli váze) jako kus poctivého hardwaru. Vše je dotaženo do detailu a perfektně lícuje.

Líbilo se nám
  • precizní konstrukční zpracování
  • ocelový rámeček
  • jistá odezva hardwarových tlačítek
  • odolnost dle certifikace IP68
Nelíbilo se nám
  • chybí jack konektor
  • ocel se snadno umaže

Displej: velkolepá podívaná

Pamatujete na 3,5palcové iPhony? My ano. Svého času Steve Jobs říkal, že větší úhlopříčka je naprosto zbytečná. Doba se změnila a dnes i o 5,5palcových smartphonech čas od času řekneme, že jsou kompaktní. Rámečky se zužují a dnes již běžně vidíme náctileté slečny s telefony, které bychom před pár lety označili za přerostlý tabletofon. Apple jde trendům naproti a nejnovější iPhone Xs Max nabízí opravdu obrovskou úhlopříčku 6,5 palce. To vše ale v těle, ve kterém se dříve nacházel „jen“ 5,5palcový displej.

Může to znít jako revoluce, ale není – Apple jen dohání konkurenci. I přes velice tenké rámečky tu máme poměrně výrazný a mnohými proklínaný notch, displej tak nezabírá ani 85 % přední části. A i v tomto ohledu je konkurence již nějakou dobu dále.

Displej je špičkový, s výřezem se musíte smířit

Už víme, že je displej opravdu velký, ovšem co jeho kvalita? OLED panel s rozlišením 2 688 × 1 242 pixelů nabízí jemnost 456 PPI a i mezi konkurencí se jedná o jeden z nejlepších panelů, který si můžete dopřát. Barvy jsou syté, černá opravdu černá a pozorovací úhly absolutně špičkové. Jas displeje dostačuje i při používání na přímém slunci, i když konkurence například od Samsungu umí displeje ještě svítivější. Potěší také minimální hodnota jasu, která vás neruší ani v noci. Navíc tu máme technologii True Tone. Ta přizpůsobuje barevnost a sytost displeje na základě okolních podmínek. Stejně tak nechybí již známá technologie 3D Touch, která v závislosti na tlaku vyvinutém na displej vyvolává speciální podnabídky a náhledy.

A jak je to s využitelností? I přes obrovskou úhlopříčku zůstává prostředí stále stejné. Ikony tedy jen lehce narostly. Vybrat si můžete také „zvětšené prostředí“, kdy velikost ikon a popisků ještě více naroste. Pokud chcete, můžete si obsah přiblížit také na dosah palce – stačí potáhnout spodní lištu směrem dolů a obraz se zmenší tak, abyste mohli jednou rukou ovládat i jeho vrchní část. Možnost zmenšení úhlopříčky na delší časový úsek, jak to známe u konkurence, však chybí.

Apple iPhone Xs Max

Apple musíme pochválit také za skvělé zaoblení skla displeje a oleofobní vrstvu, po které prst klouže doslova jako po másle. Sklo má patřit k těm nejodolnějším na trhu, ale zcela nerozbitné samozřejmě není. Stejně tak se musíte smířit s vlasovými škrábanci, které se na displeji během pár měsíců zákonitě ukáží. Dokazují to i naše vlastní roční zkušenosti s iPhonem X, ze kterého svým způsobem všechny letošní novinky vychází. Pořízení odolného nalepovacího skla se tedy stále vyplatí.

Stěžovat si budeme i na absenci Always On displeje a notifikační LED diody, kterou mohl Apple ukrýt například do výřezu sluchátka. Tu Apple částečně supluje „blikáním“ blesku fotoaparátu, avšak takové řešení nám nepřijde příliš elegantní.

Líbilo se nám
  • skvěle jemný zaoblený OLED displej
  • technologie 3D Touch a True Tone
Nelíbilo se nám
  • chybí notifikační LED dioda i Always-On režim

Zvuk: citelné vylepšení

Apple letos zapracoval i na reproduktoru. Ten spodní je stále stejný, respektive kvalitní a hlasitý. Úsilí cupertinský výrobce soustředil na vrchní sekundární reproduktor v telefonním sluchátku. Ten hraje o poznání hlasitěji a kvalitněji. U loňských iPhonů jsme tento reproduktor výrazněji kritizovali, a tak jsme rádi, že byla zjednána náprava. Pokud bychom srovnávali výstup iPhonu Xs Max a iPhonu Xs, zdá se nám že Xs Max hraje kvalitněji. Hlasitost je srovnatelná, avšak „plechovost“ zvukového podání se nám v případě Xs Max zdá mnohem mírnější. Suma sumárum novinka hraje špičkově.

Apple iPhone Xs Max

Přibalená sluchátka EarPods s konektorem Lightning hrají o trochu hůře než bezdrátová AirPods, však jsou zdarma v balení a navíc se nestane, že by se vybila. Pokud máte v plánu připojit sluchátka vlastní, nezapomeňte na dokoupení redukce – jak jsme již upozorňovali, tento rok se v balení již nenachází.

Líbilo se nám
  • vyšší kvalita sekundárního reproduktoru
  • vysoká hlasitost
  • čisté podání, kterému nechybí basová složka
Nelíbilo se nám
  • chybí 3,5mm jack i příslušná redukce

Výdrž baterie: den a půl s jistotou

Apple iPhone Xs Max nabízí baterii s kapacitou 3 174 mAh, což je ještě více než nabízel iPhone 8 Plus (2 675 mAh) a dokonce více než nabízel iPhone 7 Plus (2 900 mAh). Výdrže se tak obávat opravdu nemusíte. Xs Max ctí výsledky řady s přídomkem Plus a vydrží bez větších problémů dva pracovní dny. Jistotou je den a půl a když třeba v práci budete nabíjet takovou hodinku, dožijete se i druhé noci. iPhone Xs Max zvládl přes Wi-Fi streamovat video nadstandardních 11 hodin 38 minut.

Zařízení podporuje bezdrátové nabíjení běžného standardu Qi, stejně tak i rychlé nabíjení skrze kabel, kdy vám na nabití 50 % baterie stačí pouze 30 minut. Opět je zde ale zádrhel v podobě nutnosti separátní koupě rychlonabíječky, která vás připraví o nehorázných 2 400 korun. Ušetřit můžete snad jen pokud jste vlastníky MacBooku s příslušným adaptérem, kdy stačí dokoupit vhodný kabel za necelou tisícikorunu. Nabití totiž trvá s nabíječkou přibalenou k telefonu okolo 3 hodin, zatímco rychlonabíječkou to stihnete zhruba za poloviční čas.

Líbilo se nám
  • slušná výdrž baterie
  • bezdrátové nabíjení standardu Qi
  • podpora rychlého drátového nabíjení
Nelíbilo se nám
  • pomalá nabíječka v balení

Výkon hardwaru: na roky dopředu

V novém iPhonu Xs Max tepe čip Apple A12 Bionic, který zaručeně patří ke špičce dnešní nabídky. Vůbec jako první mobilní čip byl postaven na 7nm výrobním procesu, přičemž sestává z celkem šesti jader, z toho jsou čtyři úsporná a dvě extrémně výkonná pro hraní her či práci s videem. Grafický čip rovněž pochází od Applu a má být až o 50 % výkonnější než u iPhonu X. Dále telefon disponuje 4 GB operační paměti. Vnitřnosti jsou identické s modelem Xs. Xr nabízí stejný procesor, ovšem menší 3GB paměť RAM. Z kapacity úložiště máme na výběr 64, 256 a nově také 512 GB. Samotný systém a aplikace zaberou něco okolo 9,5 GB.

Ve výkonu je daleko před konkurencí.

Ve výkonnostních testech obstál Xs Max na jedničku a je daleko před konkurencí s procesory Qualcomm Snapdragon, Samsung Exynos či Huawei Kirin. Bez obav můžeme říci, že i za dva roky se nejspíš bude jednat o skvěle vybavené zařízení.

Líbilo se nám
  • tolik výkonu, že snad ani nejde využít
  • moderní 7nm výrobní proces čipsetu
  • nová 512GB paměťová varianta
Nelíbilo se nám
  • drahá 512GB paměťová varianta

Konektivita: kompletní nadílka

iPhone Xs Max dostal, stejně jako iPhone Xs, nový LTE modem, který dokáže pracovat s rychlostí až 1 Gbps. Dostalo se i na NFC čip, které poslouží jak pro platby skrze Apple Pay (i v České republice snad již brzy), tak jako čtečka NFC tagů, nově i bez nutnosti otevírat separátní aplikaci – stačí přiložit odemknutý telefon k tagu. Nízkoenergetické Bluetooth 5.0 využijete například při párování ke sluchátkům Apple AirPods.

Apple iPhone Xs Max

Potěší rychlé Wi-Fi 802.11ac a A-GPS, které jistí Galileo, QZSS a GLONASS, pochopitelně včetně elektromagnetického kompasu, který vám pomůže při orientaci v prostoru. Je důležité zmínit také podporu eSIM, takže iPhone bude poprvé podporovat režim Dual SIM, byť s jediným SIM slotem. Verze se dvěma fyzickými sloty bude k dispozici pouze v Číně.

Fotoaparát: stejný, přesto lepší

Apple si u iPhonů zakládá na fotografických schopnostech a model Xs Max není výjimkou. Disponuje duálním fotoaparátem s rozlišením 12 Mpx, přičemž druhý snímač plní roli teleobjektivu s dvojnásobným optickým přiblížením bez ztráty kvality. Nechybí optická stabilizace obrazu, jen světelnost bohužel zůstala zachována na ne zrovna dechberoucí hodnotě f/1.8. Teleobjektiv si poté musí vystačit se světelností f/2.4. Přisvětlovací dvoutónová LED dioda se opět skládá ze čtyř částí.

Apple iPhone Xs Max

Lepší kvality snímků Apple nedosáhl lepší světelností, ale díky upgradovanému Neural Enginu, který se stará o rychlejší ostření a správné „pochopení“ fotografované scény. Potěší také chytré HDR, které se stará o pořízení ostrého a barevně věrného snímku bez ohledu na protisvětlo a další nepříjemnosti. Potěší že nově lze upravovat hloubku ostrosti i po vyfotografování snímku, s novou aktualizací lze navíc úroveň hloubky ostrosti manuálně kontrolovat. Selfie kamera s rozlišením 7 Mpx funguje dobře, o selfies s bokeh efektem se zde však stará software.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Video lze nahrávat ve 4K při 60 snímcích za sekundu a k dispozici je také zpomalené Full HD video při 240 snímcích za sekundu. To už umí konkurence lépe, takové Sony nabídne při stejném rozlišení 960 FPS. Optická stabilizace nechybí, což je již standard. Kvalita videozáznamu je tradičně na dobré úrovni, záznam obstojí i mimo displej iPhonu.

Apple iPhone Xs Max - testovací video, exteriér (2160p, 60 FPS)

U jedné věci se v souvislosti s fotoaparátem zastavíme a chválit zrovna nebudeme. I přes nesčetné nářky zákazníků má Apple nastavení fotoaparátu stále ukryté poměrně hluboko v menu, přitom by stačila nenápadná ikona přímo v aplikaci, která by do nastavení přesměrovala. Tak snad příště.

Líbilo se nám
  • skvělé výsledky fotoaparátu
  • chytré HDR
  • slušná selfie kamera
  • zpomalené video
Nelíbilo se nám
  • horší světelnost teleobjektivu
  • zpomalený záznam umí konkurence lépe
  • zbytečně ukryté nastavení fotoaparátu a videa

Software: stabilní ekosystém

O iOS 12 jsme toho napsali mnohé. I tak se krátce zaměříme na to, co nová verze operačního systému přinesla. V první řadě musíme zmínit nárůst rychlosti. Zatímco iOS 11 nebylo přijato příliš dobře a my se upřímně ani nedivíme, iOS 12 je už od svého začátku mnohem stabilnější a také odladěnější.

Mezi největší novinky patří seskupování notifikací, které zpřehlednilo práci, a zároveň také funkce Čas strávený u obrazovky, který napomůže s odvykáním závislosti na používání mobilního telefonu. Funkce je přínosná jak pro rodiče dětí, kteří na mobilním telefonu tráví nezdravé množství času, tak také pro rodiče workoholiky, kteří nevědí, kdy přestat řešit pracovní záležitosti.

iOS 12

Osobně se mi velmi zamlouvá funkce zamykací obrazovky s označením „Dobré ráno/Dobré odpoledne“. Ne, neděláme si z vás „Dobrý den“, v iOS 12 je opravdu implementována funkce, která by měla zpříjemnit vstávání. Určitě to známe všichni: probudíme se s tím, že se chceme podívat na hodiny, a místo toho vidíme desítky notifikací, které nezřídka bývají pracovního charakteru. To na dobrém ránu moc nepřidá a namísto poklidného probouzení jen přemýšlíte, co všechno bude potřeba vyřešit. Pokud vyberete volbu Nerušit a nastavíte rozvrh, iPhone vás po probuzení přivítá pozdravem (Dobré ráno, Dobré odpoledne), a to v závislosti na vašem rozvrhu. Teprve až po odemknutí telefonu zjistíte, jaká práce na vás čeká.

Líbilo se nám
  • odladěnost a rychlost
  • Čas u obrazovky
  • funkce Nerušit
  • práce s notifikacemi

Zhodnocení: cena až na druhém místě

iPhone Xs Max je i přes špičkový výkon a skvělé zpracování „jen“ logickým a očekávaným evolučním posunem modelové řady s přídomkem Plus. Přesto nemůžeme vyvrátit, že jde o jeden z nejlepších telefonů dneška. Dává tato rovnice smysl? Dává. Apple si svoji pevnou pozici na poli smartphonů budoval opravdu dlouho a i přes různé aféry se mu povedlo vzbudit doslova šílenství. Marketing má Apple zvládnutý perfektně, a proto nemáme strach ani o budoucnost iPhonu Xs Max, který startuje na částce 33 tisíc korun. Za nejvyšší paměťovou variantu zaplatíte více než 43 tisíc korun, ale víte vy co? Cena v případě produktů od Applu byla a vždy bude až na druhém místě.

Apple iPhone Xs Max

Pokud si jednou navyknete na ekosystém Applu, zjistíte že vše funguje. Po pár měsících si zvyknete na různé zkratky a spolupráci systémů iOS a macOS, čímž se postupně dostáváte do pasti. V případě, že se uživatel po čase rozhodne vyměnit iPhone za Android, pravděpodobně bude nakonec donucen vrátit se zpět. Přidejme k tomu onen skvěle zvládnutý marketing, kdy iPhone vidíme v rukou vlivných a všeobecně známých lidí a máme tu odpověď na to, proč se i telefon za více než 30 tisíc korun bude prodávat jak na běžícím páse.

Za zapůjčení telefonu Apple iPhone Xs Max děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz.

Pokud vás cena netrápí a vyhovují vám větší úhlopříčky, které s sebou přináší lepší produktivitu, můžeme Xs Max bez obav doporučit. Za své peníze dostanete přesně stupeň standardu, na který jsou zákazníci Applu zvyklí.

Konkurence

Apple má pochopitelně i svou konkurenci. Pokud chcete zůstat věrni Applu a ušetřit, můžete sáhnout po iPhonu 8 Plus s menším displejem ve stejném těle. Výkonnostně si 8 Plus vede stále skvěle, nechybí bezdrátové nabíjení nebo třeba duální fotoaparát. Oželet však musíte tenké rámečky displeje. iPhone 8 Plus je navíc posledním novějším iPhonem v nabídce Applu, který stále ještě nabízí čtečku otisků prstů ukrytou v Home Buttonu. Základní paměťová varianta vyjde na 21 tisíc korun.

Apple iPhone 8 Plus

Rozměry158,4 × 78,1 × 7,5 mm, 202 g
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11, 2×2,1 GHz + 4×800 MHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor2 675 mAh, doba nabíjení: 2:49 hodin

Pokud vám na iOS nesejde, otevírá se vám velké množství konkurence se systémem Android, třeba takový Huawei Mate 20 Pro, který nabídne podobně velký displej s výřezem a zabudovanou čtečkou otisků prstů, vysokokapacitní baterii a také špičkový fotoaparát s rozlišením 40 Mpx, kterému sekundují další dva snímače. Nákupem navíc ušetříte zhruba 8 tisíc korun ve srovnání se základní paměťovou variantou iPhonu Xs Max.

Huawei Mate 20 Pro

Rozměry157,8 × 72,3 × 8,6 mm, 189 g
DisplejAMOLED, 6,39" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, nanoSD
Akumulátor4 200 mAh

Zaujmout může také Galaxy Note9 od Samsungu, který za 26 tisíc nabídne rozměrný 6,4palcový OLED displej s QHD+ rozlišením, duální 12Mpx fotoaparát a baterii s kapacitou 4 000 mAh. Potěší také bezdrátové nabíjení nebo pero S Pen, které zvyšuje produktivitu.

Samsung Galaxy Note9 128 GB

Rozměry161,9 × 76,4 × 8,8 mm, 201 g
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorExynos 9 Octa (9810), 4×2,7 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:50 hodin

Japonský cit pro detail se zhmotnil v modelu Xperia XZ3 od Sony. Ta nabídne perfektní 6palcový OLED displej přizpůsobený ovládání jednou rukou, povedený, byť osamocený zadní fotoaparát s rozlišením 19 Mpx a výkonný procesor Snapdragon 845. Nákupem ušetříte celých 13 tisíc korun.

Sony Xperia XZ3

Rozměry158 × 73 × 9,9 mm, 193 g
DisplejAMOLED, 6" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát19 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh, doba nabíjení: 1:53 hodin
apple-iphone-xs-max
Klady
  • perfektní konstrukční zpracování
  • výkonu na rozdávání
  • špičkový OLED displej
  • stabilní operační systém iOS 12
  • povedený fotoaparát i videokamera
  • velmi kvalitní reproduktory
  • slušná výdrž baterie
  • bezdrátové nabíjení
Zápory
  • cena
  • chudý obsah balení
  • Face ID stále není nejrychlejší
Diskuze ke článku
Ram
Těžká obluda s vykousnutým displejem a vředem na zádech. Když koukám na svůj šuplíkový iphone 4, tak tohle snad nemůže být ani produkt Applu. Velice nevzhledné zařízení.
Márv
Asi je zbytočné písať niečo o tomto iphone myslím že už každý ma naň nejaký názor ale prekvapila ma recenzia že si v nej redaktor dovolil povedať o telefóne tejto značky že môže mať aj nejaké nedostatky, to som nečakal.
Offečka Jablečna
Každý iPhone je nejlepším iPhonem vůbec. Dokud nepřijde další iPhone.
FantomasMan
FantomasMan
Naposledy upraveno: 4. 11. 2018 07:32
Osobne mám IP7+ ale do IPXsMax nepôjdem. Voľba padne na IPXs. Dôvod nie je finnačný ale, že IPXsMax je nielen veľké ale už aj ťažké pádlo + nová ergonomia ovládania IOS je už pri tejto veľkosti mobilu zlá. A displej v IPXs vo veľkosti 5.8 reálne 5.5 mi stačí a je rovnaký ako pri IP7+.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze