Počet stažených aplikací z AppGallery v ČR během 8 měsíců stoupl o 320 %

23
Počet stažených aplikací z AppGallery v ČR během 8 měsíců stoupl o 320 %
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Plánem společnosti pro rok 2020 je mít v AppGallery 200 až 250 nových lokálních aplikací
  • Momentálně jsou k dispozici aplikace všech mobilních operátorů v ČR, včetně aplikací podporujících televizní přenos
  • Ambicí Huawei je v roce 2020 v ČR představit také službu Huawei Pay, která by nahradila Google Pay

Počet stažených aplikací z Huawei AppGallery v ČR od září 2019 do dubna 2020 stoupl o přibližně 320 %. Trend je podle zástupců společnosti obdobný jako u globální křivky a středoevropského regionu.

V Huawei AppGallery je aktuálně k dispozici 113 aplikací od lokálních vývojářů. S mnohými dalšími již existuje závazná dohoda o přidání aplikací z jejich dílny. Celkový počet dohodnutých lokálních aplikací je tak skoro 200. Toto číslo nadále stoupá, přestože byl proces zkomplikován opatřeními v souvislosti s pandemií COVID-19, která omezila možnost osobních jednání.

Vývojářům přitom Huawei dává na výběr, zda se chtějí ubírat cestou vývoje jedné aplikace pro oba ekosystémy, nebo dvou samostatných aplikací. Z dosavadní zkušenosti vyplývá, že část si jich volí jeden model a část druhý. Plánem společnosti pro rok 2020 je mít v AppGallery 200 až 250 nových lokálních aplikací.

Momentálně jsou k dispozici aplikace všech mobilních operátorů v ČR, včetně aplikací podporujících televizní přenos. Aplikace operátora T-Mobile zatím funguje pro telefony Huawei s Mobilními službami Google (GMS). V řádu týdnů bude k dispozici i pro telefony s HMS.

K dispozici je také první významná hra od domácího vývojáře Alda Games, a to World War Polygon: WW2 Shooter, nebo aplikace klíčových rozhlasových hráčů Evropa2, Frekvence1 nebo Český rozhlas.

Uživatelům AppGallery je již delší dobu k dispozici aplikace Komerční banky. Registrovanými vývojáři, kteří připravují své aplikace pro Huawei AppGallery, jsou také Česká spořitelna a Raiffeisenbank. V jednání jsou další bankovní aplikace ostatních finančních ústavů. Ambicí Huawei je v roce 2020 v ČR představit také službu Huawei Pay, která by nahradila Google Pay.

Diskuze ke článku
xDD
Já radši aurora store :D
Mio
No a za chvíli bude AppGallery plná hován, stejně jako Play Store nebo App Store. Gratuluji!
Mě by spíš zajímalo, jak probíhá proces schvalování aplikací a kontrola. Protože u Googlu je to naprostý chaos prošpikovaný samým adwarem - jako například dokončíte level ve hře, prásk reklama, chcete otevřít položku v menu, prásk reklama. Případně stahovače pozadí, nesmyslné icon packy, kterých primární úlohou je zobrazování reklam. Problém je zejména u dětí, které stáhnou všechno s hezkým obrázkem u názvu.
Jan
Samozřejmě, že stoupl, protože do té doby nikdo app gallery nepoužíval.
Areon
Zrovna včera jsem se koukal na alzu a u zelené P40 lite bylo uvedeno, že tento týden prodali přes 500 ks, to asi nějaká firma nakupovala jinak nevím, to množství je brutální. Dražší P40 však nejede skoro vůbec a P40PRO je u mimozemstana prodejnostne za celou dobu prodeje kolem 100 - 120 ks. Takže P40 lite jako jediná drží vysoké prodejní čísla podle mě díky nízké ceně a poměru cena /výbava.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze