V telefonech Huawei se Google služby jen tak neobjeví. Zákaz byl prodloužen

12
V telefonech Huawei se Google služby jen tak neobjeví. Zákaz byl prodloužen
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Americký prezident Donald Trump podepsal prodloužení zákazu
  • V praxi to znamená, že se ve výbavě telefonů Huawei bohužel nic nezmění

V květnu 2019 započala obchodní válka mezi USA a Huawei, ze které vyústil zákaz obchodování amerických společností s Huawei. V produktech Huawei a Honor se nesmí nacházet Google služby a aplikace, což představuje poměrně výraznou komplikaci při běžném používání telefonu. Čínský výrobce se tak musí spoléhat pouze na vlastní služby a obchod AppGallery, který však samozřejmě v tuto chvíli ani zdaleka nenahradí obchod Play.

Na této situaci se nyní a ani v nejbližší době vůbec nic nezmění. Americký prezident Donald Trump totiž podepsal prodloužení zákazu o další rok, tedy minimálně do května 2021. Důvodem zůstává, že Huawei nadále představuje hrozbu pro národní bezpečnost, zahraniční politiku a hospodářství USA, o čemž informovaly oficiální webové stránky Bílého domu whitehouse.gov.

Huawei se tak bude muset definitivně spoléhat výhradně sám na sebe a své služby. Můžeme očekávat, že aplikací v obchodě AppGallery bude přibývat a možná dojde i na vyřešení nemožnosti bezkontaktních plateb prostřednictvím nových modelů Huawei. Opomenout nesmíme ani operační systém Harmony, kterým by Huawei v budoucnosti mohl Android možná i zcela nahradit.

Diskuze ke článku
skacelp
"V telefonech Huawei se Google služby jen tak neobjeví. Zákaz byl prodloužen"
Ale to je jen dobře! Telefony a nejen Huawei tento Google balast vůbec nepotřebují! Mám už druhý měsíc Huawei Mate 30 Pro a představte si, úplně normálně funguju, pracuju, to vše s telefonem bez Google služeb. Tady se nám někdo neustále snaží namluvit, že bez Google služeb jsme ztraceni. A ono to vůbec není pravda! Lháři a naše ustrašenost a pohodlnost nás drží v diktátu Google a potažmo USA. Buďme "sví" a uvidíte, že to jde a netřeba se "bát" a někomu poklonkovat!
St
Osobně si myslím, že to přivede k několika věcem. Nejhorší bude, že Číňané se naučí dělat ostatní věci které dosud neuměli. O to větší mají motivaci, jak co se týče hardware, tak i software, kam spadá i GMS. Už dnes kdo chce si jej může ručně dohrát, stejně jako většinu apek, které nenajde v AppStore. Je fakt, že tato cesta není pro každého. Člověk musí mít nějaké ty znalosti a být aspoň trošku šikovný.
Na druhé straně pokud budou v Huawei rozumní a budou ceny držet příjemně nízko, zákazník tak získá zajímavou alternativu. Co
Navíc, pokud Huawei pokud získá dostatečný tržní podíl, tak začne být zajímavý i pro vývojáře. Co si budeme nalhávat. Čím více konkurence, tím lépe. Ono není zdravé aby Google měl prakticky monopol v mobilech a MS v PC.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze