Brněnské herní studio Alda games připravuje neobvyklou "Tower Defense" strategii

Studio Alda Games po titulech Zachraň Šneka a Sýrový svět intenzivně pracuje na nové “tower defense” hře z neobvyklého prostředí. Novinka nese název Defend Your Life a už v květnu se hráčům umožní dostat se do útrob lidského těla. Životně důležité orgány se totiž stanou jeho bojištěm, které bude nutné ubránit před nájezdy nepřátelských virů a bakterií.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Hráči se mohou těšit na 15 úrovní s originální a osobitou grafikou, oživených množstvím animací a už teď se počítá s dalšími levely. K dispozici budou 4 základní typy budov s mnohými vylepšeními a strom speciálních rozšíření. Svoje strategické a taktické myšlení si hráč otestuje v boji proti 20 druhům nepřátelských jednotek a hlavnímu bossovi na konci každé herní etapy. Prostředí a většina jednotek vychází ze skutečných reálií.

poster

Co stojí za myšlenkou hry, vysvětluje šéf studia, Aleš Kříž: „Za prvotním nápadem stojí nostalgie seriálu Byl jednou jeden život. Patří mezi moje nejoblíbenější seriály z dětských let. Otázkou už jen bylo, do jakého žánru lidské tělo napasovat. Volba padla na „tower defense“. Tento žánr se těší obrovské oblibě a zároveň je jako stvořený pro dotyková zařízení.“

dyl_screen2

Součástí hry je i encyklopedie, která poskytuje kompletní údaje o všech jednotkách ve hře. Vydání hry Defend Your Life je naplánováno na květen 2014. Dostupná bude pro mobilní zařízení s operačními systémy iOS, Android a Windows Phone.

Zdroj: tisková zpráva