Originální i skvěle vybavený. Přivítejte LG Wing s otočným displejem bez výřezu

4
Originální i skvěle vybavený. Přivítejte LG Wing s otočným displejem bez výřezu
Fotografie: LG
  • Obě obrazovky spoléhají na technologii OLED
  • Selfie kamerka se ukrývá ve vyjíždějícím modulu
  • Konstrukce by měla zvládnout více než 200 tisíc otočení
  • O pohon se stará Snapdragon 765G doplněný o 8 GB RAM

LG již v minulosti experimentovalo s konceptem jednoho telefonu se dvěma obrazovkami a i vybrané nové modely (například stylový LG Velvet) lze dovybavit speciálním „pouzdrem“ se sekundárním displejem. Tentokrát se však jihokorejský výrobce rozhodl naroubovat druhý zobrazovací panel mnohem zajímavějším způsobem. Jak tento experiment dopadl, demonstruje originální LG Wing.

LG Wing

Displej LG Wing se totiž otáčí proti směru hodinových ručiček o 90 stupňů a pod ním se ukrývá další obrazovka. V obou případech se jedná o kvalitní OLED panely – větší s uhlopříčkou 6,8" (s jemností 395 PPI, poměrem stran 20:9, tenkými rámečky a bez výřezů), menší pak o úhlopříčce 3,9" (s rozlišením 1 240 × 1 080 pixelů a poměrem 1,15:1). Tato unikátní konstrukce tak možná „trumfla“ i moderní ohebné telefony. Selfie kamerka se pak ukrývá ve vyjíždějícím modulu, takže si můžete být jisti 100% soukromím.

A jak toto řešení funguje? Podle LG nejlépe využijete sekundární (spodní) displej pro vybrané úkony. Na této obrazovce se mají objevovat doplňkové informace u aplikace spuštěné na hlavním displeji otočeném naležato, případně by mělo být možné na menší obrazovce zároveň spustit zcela jinou aplikaci. V případě fotoaplikace tak na spodním displeji najdete veškeré ovládací prvky, zatímco na horní obrazovce si budete moci užívat opravdu prostorný a ničím nerušený hledáček fotoaparátu. Pokud LG Wing otočíte naruby, můžete zase hlavní displej využít pro zobrazení velké klávesnice, zatímco psaný text se objeví na menší 3,9" obrazovce. Využití obou displejů se bude pochopitelně hodně odvíjet od podpory jednotlivých aplikací, možnosti jsou však rozsáhlé.

LG Wing

S ohledem na otočnou konstrukci displeje a v neposlední řadě také vyjíždějící kamerku si nyní možná říkáte, jak na tom bude Wing s výdrží. Podle výrobce prošel Wing náročnými testy, které potvrdily, že je tento design velmi spolehlivý. Podobně jako u ohebných telefonů by měl LG Wing zvládnout více než 200 000 otočení.

Uvnitř pak je výkonný (avšak relativně úsporný) Snapdragon 765G s podporou 5G sítí doplněný o 8 GB RAM a 256GB úložiště. Baterie nabídne kapacitu 4 000 mAh a dokonce nebude chybět podpora bezdrátového nabíjení. Jednou z nevýhod konstrukce může být pro některé uživatele absence zvýšené odolnosti IP68. Výrobce se však překvapivě pyšní certifikací IP54 a také vojenským standardem MIL-STD 810G. Unikátní konstrukce se podepsala i na rozměrech, které činí 169,5 × 74,5 × 10,9 milimetrů. Zanedbatelná není ani hmotnost 260 gramů.

LG Wing

Vyjíždějící kamerka pak nabídne rozlišení 32 megapixelů, zatímco na zádech najdeme 64Mpx hlavní snímač (f/1.8, 78°, 0,8µm), 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv (f/1.9, 117°, 1,0µm) a sekundární 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv (f/2.2, 120°, 1,4µm) pro speciální „Gimbal“ režim, v němž lze využít sekundární displej jako madlo pro uchopení telefonu.

LG Wing se podle tiskové zprávy výrobce nejprve podívá na trh v domácí Jižní Koreji, později se však dostane také do Evropy a Severní Ameriky. Kolik má zařízení stát prozatím nevíme.

Diskuze ke článku
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Netvrdím, že to je zlé, ale nevěřím, že se to uchytí.
Jan Kasik
Jan Kasik
Vzhledem k součastným prodejům LG telefonů se divím že si takové experimenty vedení společnosti dovolí.
Spíš bych se přiklonil jako experiment 5palcový display a vnitřek nechat - myslím že prodejů by bylo více
Stefan Ceklovsky
Stefan Ceklovsky
Asi jediná spoločnosť ktorá sa nebojí experimentovať. som zvedavý ako bude fungovať ťa stabilizácia obrazu pri natáčaní videa . Mrzíí ma len to že bude veľmi málo ďalších vývojárov ktorí pre to upravia svoje aplikácie .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze