Apple iPhone 4S oficiálně: sledovali jsme on-line

A je to tady. Nadešel den D pro všechny, kteří dlouhé měsíce nemohou dospat dne oficiálního představení nové generace iPhonu, smartphonu od Applu který, ať se vám to líbí nebo ne, od základu změnil koncept smartphonů a celého ekosystému kolem nich. Čeká se i jeho odlehčená verze a nové iPody. Sledujte naše on-line zpravodajství!

Veškeré informace o Apple iPhone 4S naleznete v našem preview zde

ON-LINE ZPRAVODAJSTVÍ

20:40 - A je konec, žádný iPhone 5 ani další novinky. Děkujeme za pozornost! Veškeré informace o Apple iPhone 4S naleznete v našem preview zde

20:38 - V České republice bude iPhone 4S dostupný už 28. října - dostupný v 16, 32 a 64GB verzi.

20:37 - Apple nyní oznamuje ceny pro americký trh s úvazkem u operátora.

20:34 - běží reklama na nový iPhone 4S a keynote bude pravděpodobně končit. Po roce jsme se tak dočkali jen malého upgradu původního iPhonu, který nyní dohonil konkurenci. Opravdu zajímavou novinkou je však povedený hlasový asistent, to se Applu opět povedlo.

20:28 - tak to byl Siri, velmi schopný hlasový asistent. Zatím však dostupný pouze v beta verzi a pouze v angličtině, francouzštině a němčině.

20:28 - vypadá to, že Siri vyžaduje připojení k internetu, což nemusí být vždy praktické.

20:27 - lze zobrazit i nápovědu, co vše lze s hlasovým asistentem dělat a co vše umí. Seznam možností a funkcí je úžasný

20:24 - další pokyn: zavolat mé ženě až odejdu z práce nebo vyhledej určitý výraz na Wikipedii. Kolik dní zbývá do Vánoc, jaký ke kurz dolaru k japonskému jenu? Hlasový systém Siri odpoví…

20:23 - nyní je to ale opravdu zajímavé. Při příchozí zprávě se lze zeptat, zda má člověk v danou dobu čas a hlasový systém odpoví. Poté lze opět hlasem nadiktovat odpověď a SMS odeslat. Toto bude velmi užitečné.

20:21 - Nový hlasový systém umí přečíst zprávy, i když máte telefon v kapse, pouze skrze Bluetooth sluchátko. Stejnou funkci ale má rovněž řada telefonů už mnoho let.

20:18 - nyní ale přicházejí složitější dotazy. Kolik hodin je v Paříži? Siri (hlasový systém) hlasem odpoví a zobrazí informace. Jaký je stav indexu NASDAQ? Kudy se jede do místa B? Tomu všemu nový hlasový systém rozumí a informuje uživatele. Úroveň rozpoznávání se zdá být dobrá a Apple zde opravdu inovuje.

20:17 - hlasové ovládání lze aktivovat podržením tlačítka domů. A stačí se zeptat, jaké bude počasí a telefon vám vzápětí ukáže předpověď. Funkce je to zajímavá, ale zatím nikoliv převratná, ostatní telefony dokáží to samé již řadu let.

20:14 - A nyní přichází na řadu hlasové ovládání. Apple chce, aby lidé nemuseli přemýšlet, jak se zařízení zeptat. To by mělo pochopit samo zařízení. Povede se to novému iPhonu?

20:11 - iPhone 4S umí nahrávat 1080p video.

20:08 - Apple slibuje také lepší přesnost a konzistentnost barev, což je také potřeba. Apple mluví o detekci obličejů a lepším vyvážení bílé barvy.

20:06 - iPhone 4S má nový 8 Mpx fotoaparát. Ten je navíc o 33% rychlejší a díky nové technologii má také o 73% lepší citlivost na světlo. To rádi slyšíme, protože iPhone 4 fotí ve tmě opravdu velmi špatně.

20:05 - Zrychlena byla rychlost HSDPA i HSUPA. Nyní dvojnásobek.

20:04 - iPhone 4S přináší opravenou a inovovanou anténu. Konečně už žádné problémy se signálem. iPhone 4S navíc zvládne GSM i CDMA zároveň, už nebudou dvě verze.

20:02 - Až 7x vyšší grafický výkon. Hry vypadají opravdu krásně, viz obrázky níže.

19:58 - Apple iPhone 4S oficiálně představen. Design stejný, uvnitř je nový A5 procesor

19:57 - Všechny iPody byly zlevněny. Nemluví se ale o iPodu Classic. Že by opravdu skončil?

19:50 - a řeč je o iPodu Nano. Phil prezentuje nové designy šetřičů obrazovky v designu hodinek.

19:49 - Phil Schiller na scéně

19:46 - Nyní je řeč o iTunes Match a iCloud - ten startuje 12.října. Za iTunes Match se bude platit 25 dolarů ročně, ale umožní synchronizovat vaši hudbu napříč zařízeními, včetně například seznamů skladeb a podobně

19:43 - Nová funkce Find My Friends. Najdete snadno své přátele, kteří se rozhodli sdílet svou polohu.

19:38 - iOS 5 dorazí 12.října. Dostupný bude pro iPhone 3GS a 4, iPady a iPody Touch 3. a 4. generace

19:36 - Apple mimo jiné prezentuje možnost spuštění fotoaparátu ze zamykací obrazovky, novou službu Novinový stánek a samozřejmě novou notifikační lištu (inspirovanou Androidem) a nový systém upozornění.

19:31 - Probíhá rekapitulace funkcí u nového systému iOS 5, které již známe z června. Přečtěte si náš přehled novinek v iOS 5

19:30 - Nyní je řeč o iOS 5

19:27 - Bylo prodáno přes 250 milionů iOS zařízení!

19:26 - 3/4 všech prodaných tabletů na světě jsou iPady

19:22 - Nyní nadešel čas se pochlubit iPadem. Je všude, v nemocnicích, používají ho piloti... 92% společností ze žebříčku Fortune 500 testují nebo používají iPad

19:19 - Apple se chlubí výsledky iPhonu. Má 5% podíl na trhu všech telefonů. Je číslem jedna co se týče spokojenosti uživatelů.

19:17 - Řeč je o iPodu a jeho skvělých prodejních výsledcích. Podíl na trhu má 78%

19:15 - Vypadá to na zklamání. Stejný design a změny budou spíše "pod kapotou"

19:12 - První obrázky Apple iPhone 4S!

19:10 - řeč je zejména o úspěších Applu a nových obchodech v Asii.

19:00 - tisková konference začala. Na pódium vstoupil Tim Cook. Steve Jobs zatím není na scéně.

Tip: přečtěte si také článek - Apple dnes představí iPhone 4S a iPhone 5: sledujte mobilenet.cz

Veškeré informace o Apple iPhone 4S naleznete v našem preview zde

Původní text

Tim Cook, nový CEO amerického Applu, dnes večer představí nové produkty. Stane se tak na akci pořádané v kalifornské centrále společnosti nacházející se kde jinde než ve slavném Cupertinu. A na co se vlastně můžeme těšit? Téměř se stoprocentní jistotou se očekává představení nového iPhonu 5, jehož existence se potvrzuje z mnoha uniklých dokumentů a informací. Měl by disponovat třeba dvoujádrovým procesorem nebo novým 8 megapixelovým fotoaparátem. Dále se potom očekává představení jeho levnější varianty (4S), která by měla iPhone konečně dostat mezi vrstvy levnějších přístrojů, a tím pádem i k mnohem širšímu spektru zákazníků.

Koncepty: takhle nějak by mohl vypadat iPhone 5
Čtěte také - Koncepty Apple: jak vypadají návrhy s jablkem ve znaku?

Krom iPhonů se na tiskové konferenci Applu očekává také uvedení nové generace oblíbeného multimediálního přehrávače iPod Touch, a také zrušení odnoží iPod Shuffle a iPod Classic. Tisková konference začíná v 19:00 hodin. Můžete se těšit na naše rychlé živé zpravodajství a podrobná previews nových iPhonů.

Dle posledních informací to navíc vypadá, že budeme moci představování sledovat živě. Původně Apple živý stream neplánoval. Za pár minut budeme vědět, zda změnil stanovisko.

Veškeré informace o Apple iPhone 4S naleznete v našem preview zde

Diskuze ke článku
Martin
Čumíme s kámošem do černé obrazovky tyjo co s tím maj ?
Arnold
Kdy to bude v sámošce ?
Pawel
Kde to uvidím online ????
Viliam Valent
Apple teda sklamalo na celej čiare. Tentoraz veľmi konzervatívny prístup, že by sa minuli nápady? Všetci čakali iPhone 5 so 4 palcovým displejom a lacnejší iPhone 4S. Po 16 mesiacoch dosť bieda. Softwarové "novinky" v podstate nič prevratné, nič iné, čo by nepriniesol Android alebo WP7, v podstate dorovnanie konkurencie. Som zvedavý dokedy bude stálo pôsobiť to Apple kúzlo. Aspoň ten hranatý dizajn mohli upraviť, iPhone 4 nie je moc príjemné držať v ruke, aspoň mne to teda vôbec nevyhovuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze