Apple dnes představí iPhone 4S a iPhone 5: sledujte mobilenet.cz

8

Spekulace o přístrojích značky Apple poslední dobou nabírají na obrátkách. Blíží se totiž oficiální představení zbrusu nové generace iPhonu, o kterém se na internetu básní dlouhé měsíce a možná dorazí i uživatelsky přijatelnější verze generace stávající. Jste připraveni?

O přístroji iPhone 5 víme už dlouho, ale je stále nejistá, zda jej na zítřejší preneztaci Let’s Talk iPhone spatříme. Jeho přítomnost však poprvé potvrzuje i inventurní seznam společnosti Apple, který po několika iPhonech a iPodech přidává do vínku také přístroj s označením N94, což je kódový název pro iPhone 5.

TIP! Sledujte Apple iPhone 4S oficiálně: sledovali jsme on-line

Současná generace iPhonu to bude mít po zítřku spočítané

Bohužel jsme zatím neměli možnost vidět novou generaci oficiálně ani neoficiálně na snímcích, mnozí se ale pokusili podle známých specifikací model sestavit a nejnovější maketa se povedla na jedničku. Mezi hardwarové specifikace by měl patřit dvoujádrový A5 procesor, 1GB RAM paměti a 8 MPx fotoaparát. Očekávanou funkcí je velmi pokročilé hlasové ovládání.

Stále však mluvíme o páté generaci iPhonu a trochu nám uniká fakt, že zítra může na prezentaci dorazit ještě jeden model pojmenovaný iPhone 4S. Má se totiž jednat o více mainstreamový model čtvrté generace, který nabídne jen mírná vylepšení, jako jsme to mohli vidět u iPhone 3G a iPhone 3GS. Apple chce zkrátka na trhu co největší různorodost a jak jinak toho dosáhnout, než přidat do portfolia mírně pozměněný hit.

TIP! Přečtěte si také více o nové verzi operačního systému iOS 5.

iPhone 4S navíc trochu paradoxně (a nejspíše i nechtěně) odhalil sám Apple skrze betaverzi nového programu iTunes pro vývojáře. V hlubinách programu totiž najdete jasnou zmínku o existenci modelu spolu s několika šťavnatými detaily o jeho hardwaru. iPhone 4S by tak měl mít například 8 MPx fotoaparát, 512 MB RAM paměti, A5 procesor podobný tomu z iPadu 2 a nakonec i duální grafický čip. Designově by pak měl být velmi podobný stávající generaci. Je jasné, že se může jednat jen o přípravu a veškeré detaily se mohou zítra drasticky změnit. To ale nezjistíme dříve, než na prezentaci.

TIP! Sledujte Apple iPhone 4S oficiálně: sledovali jsme on-line

Oba modely očekává také společnost Cincinnati Bell se službou i-Wireless. Své místo má na webových stránkách jak iPhone 5 s cenovkou 639,99 dolarů (cca 11 500 Kč), tak iPhone 4S 16 GB za cenu 1799 Kč). Webové stránky ale odhalují více, než jen cenu. Podle specifikací by měl totiž iPhone 5 mít 8 MPx fotoaparát a podporu HSPA+ nebo LTE. Jediná verze, která je zatím k vidění, je navíc ta s 32 GB interní pamětí. To iPhone 4S by měl dorazit hned ve třech verzích, 16, 32 a 64 GB, a do vínku si přibere mimojiné 3,5 palcový displej, 5 MPx fotoaparát a A5 procesor, což je trochu v rozporu s informacemi z jiných zdrojů.

Podobně je na tom i inventář RadioShacku, podle kterého budou mít iPhone takřka všichni operátoři (kromě T-Mobile, alespoň prozatím). Přítomné jsou dvě verze, 16 a 32 GB, za cenu 50 dolarů (s podepsáním smlouvy) či úplně zadarmo (s podepsáním delší smlouvy na vyšší plnění).

Jak můžete vidět, mnohé specifikace se od sebe nepatrně liší a informace obíhající internet navíc postrádají jakýkoliv oficiální faktor. Jediné, co tak můžeme říci s jistotou je, že zítra uvidíme iPhone 5 a nejspíše i iPhone 4S, je ale dost možné, že nás Apple opět překvapí. Nebylo by to poprvé. Zbývá nám tak upřít zrak na večerní hodiny zítřejšího dne, kdy započne prezentace a vše se odhalí. Na tiskové konference bychom se mimo jiné měli dočkat také nových modelů iPodů Touch a proslýchá se také, že Apple skončí s výrobou iPodu Shuffle a iPod Classic.

Tisková konference začíná zítra 4. října v 19:00 středoevropského času. Sledujte mobilenet.cz, přineseme vám on-line zpravodajství a veškeré aktuální informace včetně podrobných preview hned po představení novinek.

TIP! Sledujte Apple iPhone 4S oficiálně: sledovali jsme on-line

Zdroje: slashgear.com, phonearena.com, phonearena.com, engadget.com, slashgear.com, slashgear.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
pavel
dobrý den, bude možné někde sledovat živý přenos z představení,popřípadě kde?
sorento93
tuším, že Apple nebude keynote streamovat .... takže si budeme muset asi počkat ...
el_barto
Na iPhone 5 uz mam nabrouseny zuby:)))) Jsem zvedav...
Hanuš
cena... tak iPhone 4S 16 GB za cenu 1799 Kč asi nějaká chyba? Ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze