Neplánujeme vyrábět ohebné telefony střední třídy, zní ze Samsungu

aktualizováno
Neplánujeme vyrábět ohebné telefony střední třídy, zní ze Samsungu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Uvedl to sám tiskový mluvčí Samsung Electronics
  • Nicméně do budoucna nevyloučil FE verzi některého ze skládacích zařízení

Aktualizováno 15. 11. 2023

Samsung dementoval zprávy o tom, že připravuje cenově dostupný skládací telefon, jak upozornila gsmarena.com na základě zprávy koreajoongangdaily.joins.com.

Neplánujeme vyrábět skládací smartphony střední třídy a nejnovější fámy jsou nepodložené,“ řekl pro koreajoongangdaily.joins.com mluvčí Samsung Electronics. Mluvčí Samsungu nicméně nevyloučil, že firma ze Soulu neuvede v budoucnosti FE verzi některého ze skládacích zařízení. „V této věci není nic rozhodnuto,“ zaznělo od mluvčího.

Původní zpráva z 10. 11. 2023

Telefony s ohebnými displeji jsou mezi námi zhruba 4 roky a zcela nejaktivnější je na tomto poli Samsung. Ten již několik posledních let drží dokonce hned dvě řady: Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip. Zatímco prvně jmenované přináší velký ohebný displej a zpravidla špičkovou výbavu, druhá sází na véčkovou konstrukci a o něco příznivější cenu. I ta však nadále výrazně převyšuje hranici 20 tisíc korun, což znamená, že telefon rozhodně není dostupný širokým masám.

Samsung však chce v příštím roce výrazně navýšit prodeje zařízení s ohebným displejem a jistě si je sám vědom, že pouze s drahými modely to bude cesta nesnadná, ne-li takřka nemožná. Do hry tak dle sammobile.com vstupuje možnost vzniku cenově dostupnějšího Samsungu Galaxy s ohebným displejem, který by spadal do střední třídy. Můžeme si zaspekulovat, že by takové zařízení po příchodu na trh stálo do 15 tisíc korun.

Jihokorejský výrobce by tak vytvořil třetí řadu ohebných produktů, avšak je také možné, že by využil v poslední době oblíbený přívlastek Fan Edition. Nebylo by nějak velkým překvapením, kdybychom se kupříkladu během příštího roku dočkali Galaxy Z Flip6 FE, který by vypadal podobně jako klasický Flip, ale třeba měl slabší procesor nebo menší venkovní displej. Ostatně podobný princip si letos zkusila Motorola, která kromě vlajkového ohebného modelu Razr 40 Ultra přichystala i Razr 40 s menším venkovním displejem.

Diskuze ke článku
Jakub Dufka
Jakub Dufka
Je to vůbec potřeba? Pokud vezmu slevové kódy (na Flip a na nákup nad 20k), které se válely různě po fórech a k tomu výkupní bonus, pak Z Flip5 8/512GB:
24790 - 2000 - 4000 - 5000 = 13790 což je oproti ceníkové ceně sleva 55%...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No pokud to nebude ohlodané až na kost, to je slabý foťák, slabá výdrž a nějaký slabší CPU jak je zvykem u Samsungu třeba aby mu nedali Exynos 1380.
Lukas Klima
Lukas Klima
To ať raději ani nezkouší. Masy to stejně nepříjmou. I ta drahá zařízení jsou okrajovka a osekaná levnější verze tomu nepomůže. Technologie má pořád své limity a na ty širší publikum zatím rozhodně nepřistoupí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze