Samsung Galaxy Z Flip5 Retro vzdává hold 20 let staré legendě

Samsung Galaxy Z Flip5 Retro vzdává hold 20 let staré legendě
Fotografie: Samsung
  • Pocta je vzdána 20letému Samsungu Galaxy E700
  • Flip5 Retro má identickou barvu a změny v prostředí
  • Limitovaná edice bude dostupná jen na vybraných trzích

Má Samsung nový telefon ohebné konstrukce? Ano i ne. Oficiálně se totiž představil Galaxy Z Flip5 Retro. Jak již možná tušíte dle názvu, jde o na první pohled standardní Galaxy Z Flip5, avšak přídomek Retro dává tušit, že půjde o něco speciálního. Výrobce se touto verzí rozhodl vzdát hold 20leté legendě Samsung SGH-E700.

Samsung SGH-E700
Samsung SGH-E700

Jedná se o telefon z druhé poloviny roku 2003, tedy přesně 20 let starý, a v nabídce Samsungu šlo o přelomový kousek. Konstrukčně to byl véčkový telefon, ale vůbec poprvé Samsung integroval anténu přímo do těla přístroje, díky čemuž nikde nic netrčelo a telefon získal do té doby nevídaný, až lehce futuristický vzhled. Vzpomeňme, že tehdy měla véčka většinou klasicky viditelnou anténu, případně se výrobci snažili antény maskovat do podoby poutka. Nic to neměnilo na tom, že z telefonu stále něco trčelo. Díky integraci antény byl mobil příjemně malý a lehký, vážil pouhých 85 gramů. V kapse jste o takovém telefonu takřka ani nevděli. Nabízel nejen vnitřní TFT displej, ale lákadlem byl venkovní OLED panel schopný zobrazit 256 barev. Díky barvám a vkusným animacím displej dokázal skutečně zaujmout.

Samsung Galaxy Z Flip5 Retro

Ve výbavě se objevil například VGA fotoaparát, který měl tedy rozlišení 640 × 480 pixelů, či 9MB interní paměť, která však byla vyčleněna zejména pro obrázky a fotografie. Instalace Java aplikací byla omezena velice skromnou 600kB pamětí. Mobil zvládal multimediální zprávy, přístup na internet skrze Wap a nechyběl vícepoložkový telefonní seznam či kalendář.

Samsung Galaxy Z Flip5 Retro
Speciální animace vzdávající hold Samsungu SGH-E700

Vraťme se ale k novince Galaxy Z Flip5 Retro. Ta má v prvé řadě onu ikonickou barevnou kombinaci, kde převládá indigově modrý odstín. Pocit nostalgie pak umocňují speciální pixelové animace na venkovním displeji, které mají připomínat právě výše vzpomínaný model SGH-E700 a jeho dobové animace rovněž na venkovním displeji. Dostalo se taktéž na velmi speciální prodejní balení, ve kterém kromě telefonu naleznete také sběratelskou kartu s vyobrazeným Samsungem SGH-E700, dále speciální nálepky, které připomínají kupříkladu vývoj loga Samsungu, i na ochranné pouzdro pro Flip5.

Samsung Galaxy Z Flip5 Retro má jinak identickou výbavu jako běžně prodávaný model. Očekávat tak můžete vnitřní ohebný displej, duální fotoaparát z venkovní strany, zvýšenou odolnost proti vodě nebo nadstavbu One UI, která bdí nad operačním systémem Android. Jelikož však jde o speciální a limitovanou edici, bude dostupný jen v omezeném množství na vybraných trzích. 1. listopadu se tak stane v Jižní Koreji, o den později ještě ve Velké Británii, Německu, Francii, Španělsku a Austrálii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze