Foldables se prodávají skoro stejně dobře jako řada Note, uvedl prezident Samsungu

2
Foldables se prodávají skoro stejně dobře jako řada Note, uvedl prezident Samsungu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • TM Roh se o tuto informaci podělil v rámci rozhovoru pro CNET
  • Smartphonů Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5 hodlá Samsung vyexpedovat přes 12 milionů kusů

Společnost Samsung, která je matadorem v oblasti ohebných telefonů a zároveň i nejpopulárnějším výrobcem produktů kategorie foldables, se rozhodla ukončit populární řadu Galaxy Note dva roky před nástupem prvního Foldu. Ačkoliv byli tehdy mnozí fanoušci smartphonů s integrovaným perem S Pen z tohoto kroku zklamáni, zdá se, že se jednalo o správné rozhodnutí.

Samsung Galaxy Z Flip5 – první dojmy

To svým způsobem potvrdil i prezident mobilní divize jihokorejského výrobce, TM Roh, v rozhovoru pro CNET. Nechal se totiž slyšet, že smartphony řady Galaxy Z se prodávají stejně dobře jako dříve Galaxy Note. Uvedl rovněž, že očekávají, že prodají kombinovaně více kusů Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5 než telefonů řady Galaxy Note20, kterých se mezi zákazníky vyexpedovalo zhruba 12 milionů kusů.

Podle všeho jde o relativně dosažitelný milník, neboť se jedná o segment s omezenou konkurencí, která navíc zpravidla nenabízí ani přednosti telefonů od Samsungu, jako je třeba odolnost dle IPX8 či dlouhá softwarová podpora, která hraje u prémiových produktů rovněž nezanedbatelnou roli. U letošní generace pak bylo zapracováno na oblasti pantu, který je menší, v oblasti ohybu tak již není takřka žádný „prázdný“ prostor díky kapkovitému rozprostření ohebného panelu. TM Roh rovněž zmínil, že v blízké budoucnosti se výrobci zřejmě nepodaří nabízet (nový) ohebný model za méně než 1 000 dolarů (zhruba 26 tisíc korun v přepočtu i s daní), ale budou se snažit tohoto mezníku dosáhnout. S využitím nejrůznějších předobjednávkových akcí na druhou stranu není obtížné se pod udávanou cenu dostat ani nyní.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Takže se to může brát jako že Note série byla nejhůře prodávaná než S série.. Nejvíce prodávaná skládačka je flip 70% zbytek má Fold..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze