Potřebujete nutně Android 15? Vyměňte Pixel za vlajkové modely Vivo

3
Potřebujete nutně Android 15? Vyměňte Pixel za vlajkové modely Vivo
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Aktualizace přichází s nadstavbou Funtouch OS 15
  • Míří například na modely X100 Pro a X Fold3 Pro
  • Vivo předběhlo Samsung i Google

Čekání na Android 15 se prodlužuje déle, než by si mnozí přáli. Zdá se, že i samotný Google nestíhá, protože zatímco základní verzi systému již připravil a uvolnil pro program AOSP (Android Open Source Project), na svých telefonech Pixel ji ještě nezprovoznil. Očekává se však, že se tak stane během října. Tohoto zpoždění využilo čínské Vivo, které oficiálně vypustilo finální verzi své nadstavby Funtouch OS 15, založené na nejnovějším Androidu 15.

Vivo X100 Pro a Vivo X Fold3 Pro

O novinkách informuje samotný výrobce a dostupnost aktualizace zmiňuje například informátor Alvin na sociální síti X. Vivo neomezuje aktualizaci jen na jeden model, ale šíří ji na několik zařízení najednou. Konkrétně se jedná o vlajkový model Vivo X100 Pro, ohebný Vivo X Fold3 Pro a iQOO 12, přičemž poslední jmenovaný telefon není běžně dostupný na evropských trzích.

Nová verze softwaru přináší výrazné zlepšení plynulosti animací, kterých je nyní ještě více, a ty navíc doprovázejí i zapínání a vypínání displeje. Přepracovány byly také ikony a Funtouch OS 15 je nyní často přirovnáván k čínské verzi Origin OS. Mezi dalšími novinkami je vylepšený herní režim, který umožňuje zmenšit hru do samostatného okna, takže telefon můžete držet ve vertikální poloze a mezitím třeba vyhledávat další informace.

Vivo Funtouch OS 15

Aktualizace softwaru by se měla šířit globálně. Pokud máte některý z uvedených modelů, telefon vám nabídne aktualizaci automaticky, případně ji můžete zkontrolovat v nastavení. Vivo se tak stalo prvním výrobcem, který Android 15 připravil, ale lze očekávat, že i telefony Pixel od Googlu budou následovat velmi brzy.

vivo.com/en/funtouch, x.com/sondesix
Diskuze ke článku
Petr Zítka
Naposledy upraveno: 13:13
To musí být mrzeníčko v řadách uživatelů Pixelů.
Jedna z jejich mála výhod právě padla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze