Samsung hodlá v roce 2024 zdvojnásobit prodeje ohebných modelů. Jak to provede?

5
Samsung hodlá v roce 2024 zdvojnásobit prodeje ohebných modelů. Jak to provede?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V příštím roce by měl Samsung prodat 20 miliónů ohebných modelů
  • Letos to přitom bude zřejmě jen 10 miliónů kusů
  • Nejlépe se daří véčkovému Flipu

Není pochyb o tom, že Samsung nadále kraluje segmentu ohebných telefonů, avšak konkurentů přibývá a nic nemusí trvat věčně. Jihokorejský výrobce se proto hodlá více soustředit na své modely s ohebným displejem tak, aby dokázal jejich prodeje v příštím roce výrazně navýšit. Dle thelec.kr by měl Samsung v příštím roce prodat 20 miliónů ohebných telefonů. Tohoto čísla mají dosáhnout modely Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 a samozřejmě posléze i jejich nástupci v podobě Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6.

Půjde o poměrně náročný úkol, protože v letošním roce Samsung nakonec prodá zřejmě jen zhruba 10 miliónů ohebných přístrojů, přičemž největší podíl na tom má řada Galaxy Z Flip, které se prodá 7 miliónů. Zbylé 3 milióny má obstarat řada Galaxy Z Fold. Nejde o velké překvapení, neboť modely Flip jsou cenově výrazně dostupnější.

Další informace hovoří o tom, že Samsungu dělají vrásky především ambiciózní čínští konkurenti, kteří se snaží přinášet uživatelsky lákavé inovace. Především jde o tloušťku zařízení, kdy například letošní Huawei Mate X5 a Xiaomi MIX Fold 3 jsou výrazně tenčí a přesto nabízí baterie s vyšší kapacitou. Z tohoto důvodu by tak budoucí Samsung Galaxy Z Fold6 měl být výrazně tenčí. Očekávat máme celkově výrazně větší změnu vzhledu, než jaká se udála v posledních několika letech. Na druhou stranu je třeba dodat, že ohebný Samsung má bezdrátové nabíjení a vyšší odolnost proti vodě.

Samsung Galaxy Z Fold5 – videorecenze

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
no jo jenze Samsung prijde treba s levnejsim Veckem za 17-20, na to Xiaomi prijde s podobnym za 13 - 15 treba... Treba byl Samsung jeden z prvnich aktivnich a prinesl Vecka na trh, ale ted je situace jina... Permanentni problem Samsungu je ze jejich Vecka az dodnes maji nic moc baterky potazmo vydrz, prakticke testy tomu davaj relativne za pravdu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze