Občanka nebo rovnou sluchátka v těle telefonu

mNews
Občanka nebo rovnou sluchátka v těle telefonu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Německo připravuje zavedení elektronické občanky ve spolupráci se Samsungem
  • Corning představil novou generaci Gorilla Glass, která je výrazně odolnější než předchůdce
  • mNews přináší výběr nejzajímavějších novinek z uplynulého týdne

Digitální budoucnost se zase přibližuje. Alespoň v Německu. Dále mrkneme na nové sklo Gorilla Glass, sluchátka v telefonu nebo prapodivný Samsung. Vítejte u mNews.

Občanka nebo rovnou sluchátka v těle telefonu – mNews

Německo zavede eObčanku

Německo se má stát první zemí s elektronickým občanským průkazem nahraným do telefonu. Tuto novinku zatím připravuje ve spolupráci se Samsungem. Důležitým prvkem je dedikovaný bezpečnostní čip. K aktivaci přitom poslouží oskenování NFC štítku a zadání PINu. K vašim citlivým datům by se pak neměl dostat nikdo ani v případě, že vám telefon třeba ukradnou.

Corning představuje Gorilla Glass Victus

Ochranné sklo od Corning je v mobilním světě standardem. Výrobce však neusíná na vavřínech a představuje 7. generaci. Ta má posílit odolnost vůči prasknutí po pádu, ale zároveň i ochranu před škrábanci. Tyto dva požadavky jdou přitom zpravidla proti sobě. Zlepšení představuje až dvojnásobné a vydržet má opakovaně pád z výšky až dvou metrů. Vždy samozřejmě taky záleží „jak telefon spadne“.

Xiaomi patentuje sluchátka v telefonu

Xiaomi podalo zajímavý patent, který ukazuje telefon, v jehož těle se ukrývá pár bezdrátových sluchátek. Mají otočnou konstrukci a je samozřejmě velká otázka, nakolik by byla pohodlná. Na druhou stranu by tím člověku odpadl problém s nošením sluchátek v samostatném pouzdře. Osobně bych tedy nebyl proti.

Samsung Galaxy A20s v prodeji

Již nyní si v obchodech můžete pořídit novinku Galaxy A20s od Samsungu. A to za 5 tisíc korun. Výbavou vás však moc nepotěší. IPS displej je pochopitelný, ale 3 GB RAM a 32GB úložiště je naprosté minimum. Potěšit může ultraširokoúhlý senzor na zádech a 4 000mAh baterie. Odpustit se však nedá starý Android 9 nebo absence NFC.

Líbila by se vám možnost nahrát třeba občanku a řidičák do telefonu, abyste s sebou už vůbec nemuseli nosit peněženku?


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze