Nový základ od Samsungu si zachová 3,5mm jack. Jak bude vypadat Galaxy A06?

aktualizováno
Nový základ od Samsungu si zachová 3,5mm jack. Jak bude vypadat Galaxy A06?
Fotografie: Samsung
  • Novinka má být osazena 6,7" IPS displejem
  • Výkon obstará procesor MediaTek Helio G85
  • K představení by mělo dojít velice brzy

Aktualizováno 6. 8. 2024

Připravovaný Samsung Galaxy A06 opět uniká. Tentokrát jeho podobu odhaluje slavný „únikář“ Evan Blass na sociální síti X, jak upozornila gsmarena.com.


Výše tak můžete vidět Galaxy A06 ve stříbrné a černé barvě. Design využívá stejné vzory jako jeho předchůdce a lehce se liší od úniku z konce července (viz níže).

Původní zpráva z 31 .7. 2024

Jihokorejský Samsung nezapomíná na telefony základní kategorie a pravidelně připravuje modelovou řadu Galaxy A0x. Nyní přichází na řadu Samsung Galaxy A06, na který se díky serveru giznext.com můžeme dnes podívat ještě před oficiálním představením. Vzhled se mezigeneračně příliš měnit nebude, snad jen dojde k ostřeji řezaným liniím. První viditelnou změnu může bystré oko pozorovatele najít na zadní straně, kde jsou pouze dva fotoaparáty, což je o jeden méně než u Galaxy A05s. Podrobnosti o nich nejsou známé, ale příliš to není potřeba řešit, neboť praktický smysl bude zřejmě dávat jen hlavní snímač.

Samsung Galaxy A06

Rozměry telefonu mají být 167,3 × 77,9 × 8 milimetrů, za což může nasazení velkého IPS displeje s 6,7" úhlopříčkou. U základního modelu pak nijak nezaskočí jen základní HD+ rozlišení. Neočekávejte příliš velký důraz na výkon, neboť Samsung hodlá zřejmě znovu použít již postarší procesor Helio G85 od MediaTeku. 6GB operační paměť naopak působí dobře, jde o hodnotu obvyklou i ve vyšších třídách.

Na pravém boku nebude chybět čtečka otisků prstů a dostane se ještě na 3,5mm jack pro snadné připojení sluchátek. Baterie nabídne kapacitu 5 000 mAh, přičemž nabíjení 15 W je spíše pomalejší, ale u Samsungu nelze očekávat více. Však i výrazně dražší modely mívají jen o 10 W více. V tuto chvíli není známo, kdy se novinka představí, avšak bude to zřejmě v nejbližších dnech, maximálně týdnech.