Nový Honor X7c nezná špínu. Nevadí mu totiž tekoucí voda

Nový Honor X7c nezná špínu. Nevadí mu totiž tekoucí voda
Fotografie: Honor
  • Trumfem telefonu bude baterie s kapacitou 6 000 mAh
  • Velký téměž 6,8" IPS displej nabízí 120Hz obnovovací frekvenci
  • Výkon obstarává Snapdragon 4 Gen 2

Do nižší střední třídy zamířil model X7c, který Honor oficiálně představil. Novinka se snaží zaujmout velkým displejem a nadprůměrnou výdrží. Honor X7b disponuje 6,77" IPS displej s Full HD+ rozlišením a příjemnou 120Hz obnovovací frekvencí. Výkon obstarává Snapdragon 4 Gen 2 v kombinaci s 8GB RAM. Výkonu by tak telefon měl mít pro běžné činnosti dostatek. Pro vaše data je pak připravena 128GB interní paměť. Tu následně lze rozšířit až 1TB paměťovou kartou. Sluší se však dodat, že základní varianty nabídne jen 6GB operační paměť.

Honor X7c

Zásadní je mírně zvýšená odolnost, která se ve střední třídě ještě tolik neobjevuje. Honor vyzdvihuje stupeň krytí IP64, což značí odolnost proti prachu a částečnou odolnost proti stříkající vodě. Výrobce však tentokrát zmiňuje dokonce možnost telefon opláchnout pod tekoucí vodou, a to až po dobu 3 minut.

Honor X7c

Prostředí novinky dle očekávání obstarává nadstavba MagicOS 8.0 založená na Androidu 14. zajímavou softwarovou vychytávkou je Magic Capsule. Jde o o jakýsi prvek vycházející z průstřelu v displeji. Kolem něj se vytvoří protáhlá kapsle, která vás může informovat například o rychlosti nabíjení, budíku či přehrávané skladbě. Netřeba dodávat, že Honor v tomto opisoval od Applu.

Sestava fotoaparátů tentokrát příliš nepotěší, neboť hlavnímu 108megapixelovému snímači bez optické stabilizace asistuje pouze 2megapixelový portrétní fotoaparát. V praxi tak bude dobře použitelný pouze hlavní fotoaparát. Chuť si lze spravit u baterie, jejíž kapacita 6 000 mAh je jednoznačně nadprůměrná a lze odhadovat velice dobrou výdrž na jedno nabití. Dočerpání energie chvilku potrvá, byť je podporováno 35W drátové nabíjení.

Nový Honor X7c se nabízí prozatím třeba v Ázerbájdžánu za v přepočtu necelých 6 tisíc korun s daní za základní 128GB variantu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze