Funkce sledování očí Honoru Magic6 Pro umožňuje pohledem rozhýbat automobil

Funkce sledování očí Honoru Magic6 Pro umožňuje pohledem rozhýbat automobil
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Jedná se o experimentální využití selfie kamerky a 3D ToF senzoru v průstřelu Magicu6 Pro
  • K demonstraci byl použit speciální upravený vůz i umělá inteligence

Vlajkový Honor Magic6 Pro, jehož evropské premiéry se dočkáme na veletrhu MWC 2024, je jedním z velmi úzkého okruhu smartphonů, které se mohou pochlubit čtečkou otisků prstů v kombinaci s pokročilým (3D) rozpoznáváním obličeje. Senzory pro rozpoznávání obličeje a zároveň s ním také sledování pohybu očí uživatele se přitom nachází v relativně malém pilulkovitém průstřelu v horní části displeje. Ve srovnání s podobným průstřelem s obdobnou schopností rozpoznávání obličeje u iPhonů (Face ID), je průstřel v displeji Honoru Magic6 Pro menší, navíc obsahuje kromě 3D ToF senzoru rovněž 50Mpx ultraširokoúhlou selfie kamerku s automatickým ostřením.


Zmíněné senzory mohou mít kromě bezpečného rozpoznávání obličeje také další využití, což Honor demonstroval ve spolupráci upraveného vozidla, několika inženýrů. S pomocí AI a Honoru Magic6 Pro byl vůz upraven tak, aby bylo skrze snímaní pohybu očí možné vozidlo rozhýbat. V přiloženém videu tak můžeme spatřit speciální aplikaci, která umožňuje pouhým pohybem očí nastartovat motor, vypnout jej a také pohyb vozu dopředu a dozadu. Honor Magic6 Pro rozpozná, že chce uživatel provést konkrétní pokyn podle toho, jak dlouho se dívá na vybranou oblast na displeji.

U maskového vozidla (jedná se o model Alfa Romeo Giulia) lze pak velmi snadno pouhým pohybem očí používat zmíněné funkce. Podle zástupce společnosti Honor otevírá schopnost telefonu velmi přesně sledovat pohyb očí uživatele prostor pro zcela nové možnosti využití.

Honor Magic6 Pro

Rozměry162,5 × 75,8 × 8,9 mm, 229 g
DisplejAMOLED, 6,8" (2 800 × 1 280 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB
Akumulátor5 600 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze