Nový 3D telefon LG Optimus 3D Max: první dojmy a videopohled

LG sice na MWC 2012 v Barceloně nemělo žádnou velkou tiskovou konferenci, jako někteří konkurenti, ale to neznamená, že si nepřichystal několika novinek. Jednou z nich je i nástupce 3D modelu Optimus 3D, který přidává dodatek Max. Je tenčí, kompaktnější a hezčí. Jak se nám líbil?

Původní Optimus 3D bylo velmi inovativní zařízení jakožto první masově prodávaný 3D telefon. Nevýhodou byly poněkud větší rozměry, zejména pak tloušťka. To se LG snažilo u novinky napravit a LG Optimus 3D Max je tenčí a o něco kompaktnější. Také tělo je elegantnější a Korejcům se hlavně podařilo zmenšit modul 3D fotoaparátu/kamery. Telefon je štíhlejší, ale nově na zadní straně nalezneme ve spodní části "bradu". Z telefonu jsme měli po konstrukční stránce dobrý pocit, vše bylo dobře zpracováno. Komplet

TIP: přečtěte si kompletní představení telefonu v našem v preview LG Optimus 3D Max

Lepší je také displej, který nyní vybaven technologií Nova pro vyšší jas. Zrychlen byl také procesor, ale bohužel se opět setkáváme s Androidem pouze v jeho starší verzi 2.3. Samozřejmě opět nechybí 3D zobrazení bez nutnosti nosit brýle. 3D efekt je velmi podobný a zde zřejmě k posunu příliš nedošlo. Podobné je také 3D menu s prostorovými efekty. Novinkou je ale 3D Game Converter, který z 2D aplikací a her udělá 3D obsah. K dispozici by měla být například aplikace Google Earth nebo Angry Birds. Vhod přijde i podpora NFC včetně speciálních aplikací pro zápis informací na NFC tagy.

TIP: přečtěte si naše první dojmy z vlajkové lodě LG Optimus 4X HD

LG Optimus 3D Max – první pohled z MWC

Celkově lze tedy Optimus 3D Max hodnotit jako nutný evoluční krok s příjemnými novinkami, které však nijak převratné nejsou. Rozdílem je zejména menší tloušťka a elegantnější tělo, případně poté lepší displej či NFC. Současní majitelé Optimusu 3D ale na druhou stranu příliš důvodů k přechodu mít nebudou.

TIP: podívejte se na fotografie a video LG Optimus L7 z nové L series

Fotogalerie LG Optimus 3D Max

Jaký na vás udělalo LG Optimus 3D Max dojem? Líbí se vám? Koupili byste si už 3D telefon v takto kompaktnějším balení?

Technické parametry LG Optimus 3D Max

Kompletní specifikace
Konstrukce126,8 × 67,4 × 9,6 mm, 148 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (800 × 400 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4460, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX540
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 6 890 Kč
Diskuze ke článku
Trey Sand
3D convertor je i u puvodního optimusu :-) a funguje tam na jedničku :-) muže se nastavit hloubka 3D efektu, a kvalita hry se muže ručně snížit pro dosažení nejvyššího fps :-)
oliver
Tento kusok bude slapat o dost lepsie oproti staremu optimusovi, 1 gb ram je velky prinos. Takmer stale mi chyba ram a zatvaraju sa mi aplikacie, peeicom pri prezerani netu - nejake 4 taby, im klient a hudobny prehravac - uz pri tomto mi povecsine zatvara prehliadac webu pri prepinani aplikacii :( musim uz skusit nejaku romku tam nahodit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze