Nové procesory Intel Core vPro: evoluce do kanceláře

Společnost Intel oznámila 6. generaci bezpečných procesorů Intel Core vPro. Tedy bezpečnostních procesorů určených především pro firemní využití. S nimi přichází i mnoho vylepšení v čele s Intel Unite. Společnost nezapomíná ani na menší firmy a nabízí i řešení Small Business Advantage.

Od 20. 1. jsou dostupné nové bezpečnostní procesory Intel Core vPro 6. generace. Patří tedy do poměrně nové rodiny Skylake. Procesory vPro jsou na trhu už od generace Ivy Bridge a každým rokem se vylepšuje jejich zabezpečení a vzdálená správa počítačů s těmito procesory včetně jejich monitoringu.

Změn je mnoho, ale jedná se hlavně o vylepšení stávajících funkcionalit, tedy posílení prvků hardwarového zabezpečení a pochopitelně o navýšení výkonu. Nové vPro nabídnou 2,5krát vyšší výkon, trojnásobnou výdrž baterie a třicetinásobný grafický výkon oproti pět let starým systémům generace Ivy Bridge. To už je vcelku solidní dávka výkonu navíc. Intel ale také myslí na uživatelé All-in-One, zařízení 2v1 a ultrabooků.

Intel Core vPro

Vylepšení doznal i Intel Unite, který se staral o porady na pracovištích. Nabídne nyní rozšířené možnosti zobrazení, takže účastnící porady nemusí hledat správný adaptér nebo dongle. Přítomní i vzdáleně připojení účastníci porady mohou snadno a bezpečně prohlížet a zároveň vstupovat do interakce a obsahem v reálném čase.

TIP: Intel Skylake: rychlejší Core M a ultrabooky s eDRAM

Pro malé firmy nabízí Intel řešení Intel Small Business Advantage (Intel SBA), které jim nabídne snadný a centralizovaný způsob, jak se propojit a sdílet informace. Součástí řešení jsou automatické aktualizace zabezpečení a údržby. Intel SBA obsahuje funkce pro spolupráci, například chat nebo sdílení souborů, ale i funkce bezpečnostní, například blokátor USB, díky němuž mají vlastníci malých firem kontrolu nad svými daty.

Mimo těchto procesorů pracuje Intel i na bezpečnostní inovaci Intel Authenticate. Hackeři hledají nové způsoby, jak se dostat do starších zařízení prostřednictvím virtuálních dveří odcizením hesla ve snaze získat tak různá privilegia v rámci organizace. V tomto kroku byly zloději dat vždy napřed. Intel Authenticate ověřuje identitu použitím až třech zabezpečujících faktorů současně: „něco, co znáte“, například osobní identifikační číslo, „něco, co máte“, například mobilní telefon, a „něco, čím jste“, například otisk prstu. IT si může vybrat z různých faktorů autentifikace, které budou vycházet ze strategií firmy, a nemusí se už spoléhat na to, že si zaměstnanci musí pamatovat dlouhá hesla.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze