Situace zažehnána, Huawei se opět ocitl na seznamu členů SD Association

aktualizováno
15
Situace zažehnána, Huawei se opět ocitl na seznamu členů SD Association
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Po prvotním odstranění Huawei ze seznamu členů SD Association byl na seznam opět zařazen
  • Výrobce disponuje rovněž vlastními paměťovými kartami s označením Huawei Nano Memory

Aktualizováno 29. 5. 2019

Před dvěma dny jsme vás informovali o tom, že asociace stojící za standardem paměťových karet Secure Digital vyřadila Huawei ze seznamu svých členů. Podle mnohých to tak prakticky znamenalo ukončení podpory SD karet ve výrobcích s logem Huawei. Poslední aktualizace seznamu členů však naznačuje, že si zástupci asociace nechali toto rozhodnutí projít hlavou a čínského výrobce zařazují zpět na seznam.

Opětovného zařazení na seznam, který čítá přes tisíc členů, si všiml uživatel reddit.com. Pro Huawei to tak znamená, že se bude moci i nadále podílet na vývoji SD karet a používat je ve svých zařízeních. Kromě toho má k dispozici také své proprietární paměťové karty o velikosti nanoSIM karty s názvem Huawei Nano Memory.

Pochopitelně se také může stát, že bude Huawei ze seznamu v budoucnu opět vyřazen. Pokud administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa, který nepřímo přiznal, že Huawei poslouží k vyjednávání s čínskou vládou, nezmění svůj postoj, bude to velmi pravděpodobné.

Původní informace z 27. 5. 2019

K Huawei se v poslední době obrací zády výrobci hardwaru, poskytovatelé služeb i tvůrci operačního systému Android. Do jejich řad nově přibyla i SD Association, tedy asociace stojící za paměťovými kartami typu SD (Secure Digital). Pokud se podíváte na jejich internetové stránky, zjistíte, že Huawei byl odstraněn ze seznamu členů. Pro Huawei to znamená, že již ve svých zařízeních nebude moci používat SD karty, přestože se k celé situaci zatím nikdo z SD Association oficiálně nevyjádřil.

Huawei SC Association

Na obrázku z gizchina.com můžeme spatřit obsah stránek SD Association před a po úpravě. Jak si můžete všimnout, výrobce Huawei Technologies Co. Ltd. ze seznamu jednoduše zmizel. K podobné situaci došlo i na oficiálních stránkách operačního systému Android, kde náhle zmizely smartphony značky Huawei s budoucí podporou očekávaného Androidu Q. SD Association se, jakožto nezisková organizace se sídlem v USA, řadí mezi společnosti, které nemohou s čínským výrobcem Huawei spolupracovat.

Huawei, který jakoby předvídal potřebu si přichystat záložní Plán B, ukázal během představení vlajkového Huawei Mate 20 Pro v Londýně i nové paměťové karty s označením Huawei Nano Memory. Jedná se o proprietární paměťové karty, které v současnosti využívají pouze smartphony Huawei. Nic však nebrání tomu, aby byly do budoucna používány i dalšími výrobci, kteří by projevili zájem.

Diskuze ke článku
Petr
Všechny paměťové karty, které "bojovaly" s SD kartami skončily v propadlišti dějin ať už Memory Stick (i verze Duo a micro) od Sony, xD a Smart od Olympusu a Fuji ... Ale vždy to bylo jen o ceně. Pokud Huawei dokáže cenu stlačit na úroveň SD, tak bude jedno jaká bude v telefonu.
OSN
V čem je tohle řešení "elegantní"?
Maxx
Vždy se vymyslí nějaká redukce.
Tomas
Jste sedmilhari. Neznamena to, ze nesmi puzivat SD karty. Pouze byt v asociaci a vyvijet spolecne nove trendy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze