Google odebral Huawei Mate 20 Pro ze seznamu zařízení s podporou Androidu Q

46
Google odebral Huawei Mate 20 Pro ze seznamu zařízení s podporou Androidu Q
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Podle CEO společnosti Huawei obchodní restrikce USA nebudou mít negativní vliv na růst společnosti
  • Existující Huawei a Honor smartphony budou dostávat bezpečnostní záplaty a rovněž jim bude umožněno aktualizovat aplikace z Obchodu Play

Nedávné prohlášení Huawei o tom, že jejich vlajkové lodi obdrží aktualizaci na Android Q krátce poté, co dorazí na Google Pixely, ve světle nejnovějšího vývoje, jak se zdá, bohužel pozbývá na pravdě. Ještě před pár dny by se nad dostupností chystaného Androidu Q na smartphonech od Huawei nikdo nepozastavil, nyní je ale všemu jinak. Agresivní tah ze strany administrativy amerického prezidenta Donalda Trumpa, která se rozhodla tvrdě opřít do Huawei a několika dalších čínských společností, je jedním z nejvíce diskutovaných témat posledních dnů.

Tomu, že se Android Q na Huawei Mate 20 Pro dost možná vůbec nepodívá, by nasvědčovalo i odstranění tohoto modelu ze seznamu podporovaných zařízení zveřejněných na oficiálních stránkách věnovaným operačnímu systému Android. Prozatím není jasné, zda byl odstraněn před/poté, co Huawei (a další čínské společnosti) dostaly od USA dodatečnou lhůtu o délce devadesáti dnů. Ve tweetu pocházejícím z oficiálního Android účtu jsme alespoň byli ujištěni, že existující Huawei a Honor smartphony budou dostávat bezpečnostní záplaty a rovněž budou k dispozici aktualizace aplikací z Obchodu Play.

V souvislosti s touto kauzou se sluší uvést, že CEO společnosti Huawei, Ren Zhengfei, včerejšího dne přijal podle gizchina.com nabídku několika médií na rozhovor, kde se rozmluvil o současných problémech. Na otázku, jaký vliv bude mít opatření USA na vývoj 5G infrastruktury včetně souvisejících technologií odpověděl, že tato oblast nebude nijak zasažena. „Bavíme-li se o 5G technologiích, konkurenční společnosti nás nebudou moci dohnat ani za dva nebo tři roky. Opatření USA nebude mít na růst společnosti negativní vliv.“ O budoucím vývoji této zajímavé situace vás pochopitelně budeme informovat i nadále.

Technické parametry Huawei Mate 20 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce157,8 × 72,3 × 8,6 mm, 189 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,39" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx (7 296 × 5 472), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 980, CPU: 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-T970
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 400 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2018,
Diskuze ke článku
Lukáš
"Podle CEO společnosti Huawei obchodní restrikce USA nebudou mít negativní vliv na růst společnosti".
Tak to chci vidět.
Eedx
Dobře delaji. na rudochy se musí tvrde.
M.K.
Konečně v bílém domě nesedí žádný přizdisráč, jako ti před ním, ale člověk, který chápe, že na východní despocie platí pouze síla.
Joachim Nový
Zdravím vás
A sakra, já jsem si nedávno Mate 20 pro koupil.
Měl jsem si radši koupit Tchibo phone SLX...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze