Nová sluchátka FreeBuds 4 od Huawei ve slepém testu porazila AirPods i Galaxy Buds Live

3
Nová sluchátka FreeBuds 4 od Huawei ve slepém testu porazila AirPods i Galaxy Buds Live
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Při hodnocení zvuku se uživatelé soustředili na kvalitu zvuku obecně, dále na zřetelnost detailů, přenos rytmu a basové tóny
  • FreeBuds 4 si vedla nejlépe zejména v přenosu rytmu, díky kterému by po nich sáhlo 90 %
  • V rámci speciální akce mohou zákazníci získat slevu ve výši 700 Kč

Nová sluchátka FreeBuds 4 od Huawei ovládla slepý uživatelský test, v němž změřila síly se dvěma největšími konkurenty (Samsung a Apple). Společnost Ipsos testovala mezi dvěma stovkami uživatelů (věk 15 až 45) v Praze a Brně troje sluchátka – Huawei FreeBuds 4, Apple AirPods (2. generace) a Samsung Galaxy Buds Live. Účastníci průzkumu měli po celou dobu zakryté oči a hodnotili pohodlnost sluchátek, kvalitu poslechu a na závěr poměr kvality s cenou.

Z hlediska pohodlnosti se FreeBuds 4 ještě zvládla vyrovnat AirPods, v dalších kategoriích už ale zvítězily nové pecky od Huawei. „Při přímém srovnání tří sluchátek, to znamená, že pokud by spotřebitelé měli vybrat nejlepší sluchátka z hlediska kvality zvuku, byla Freebuds 4 vybrána jako signifikantně nejlepší,“ komentuje výsledky průzkumu Jan Staněk z agentury Ipsos.

Při hodnocení zvuku se uživatelé soustředili na kvalitu zvuku obecně, dále na zřetelnost detailů, přenos rytmu a basové tóny. Ve všech čtyřech podkategoriích vyhodnotili uživatelé za jedničku Huawei FreeBuds 4, čímž potvrdili kvalitu nových sluchátek.

Sluchátka budou uvedena do prodeje od 15. srpna.

FreeBuds 4 si vedla nejlépe zejména v přenosu rytmu, díky kterému by po nich sáhlo 90 % zúčastněných (AirPods 81 %, Galaxy Buds 58 %). Sluchátka od Huawei nenašla přemožitele ani při porovnávání kvality zvuku (89 % oproti AirPods s 82 % a Galaxy Buds s 49 %) a zřetelnosti detailů (87 % oproti AirPods s 80 % a Galaxy Buds s 49 %). Při hodnocení basových tónů se pak FreeBuds 4 umístila na první příčce těsněji (78,5 % oproti AirPods s 78 % a Galaxy Buds s 43 %).

Zajímavé bylo také porovnání z hlediska ochoty uživatelů pořídit si sluchátka při zjištění jejich ceny (stále naslepo). Zatímco bez ceny by si FreeBuds 4 pořídilo 72 % dotázaných (konkurence 67 % a 27 %), po odhalení cenovky by se ke koupi sluchátek Huawei přiklánělo solidních 51 % (konkurence spadla na 29 % a 14 %).

FreeBuds 4 až do 15. srpna se slevou 700 Kč

Maloobchodní cena FreeBuds 4 byla pro český trh stanovena na 3 499 Kč. V rámci jejich uvedení do prodeje ale až do 15. srpna 2021 běží speciální prodejní akce, kdy si je zákazníci budou moct pořídit se slevou 700 Kč jen za 2 799 Kč. Sluchátka jsou dostupná v e-shopu výrobce na huawei.cz i v Huawei Experience Store na Chodově a u běžných partnerů Huawei.

Diskuze ke článku
Marhule Humule
Marhule Humule
Naposledy upraveno: 13. 8. 2021 10:21
No tak zrovna Buds Live byla taková slepá ulička co se Samsungu zrovna 2x nepovedla. Airpody nikdy nebyly zvukovej etalon svoji třídy. To si Huawei nevybral zrovna nejostřejší konkurenty po zvukové stránce... Tím ale neříkám že jsou Freebuds 4 špatný. Ještě jsem je neslyšel.
Prcko Prcko
Prcko Prcko
Ako sa robí slepý test sluchatok?
Ula Wozniakowska
Ula Wozniakowska
jak vypadá test mikrofonů a kvalita hovorů?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze