Nokia je zpět, i v našem menu

9

Ačkoliv se to zdálo jako nemožné, logo Nokia se opět vrátilo na mobilní telefony. A to nejen na klasické modely Series S30+, ale rovněž na chytré modely. Návrat legendární značky se musel projevit také na mobilenet.cz.

Nokia

Vzpomínáte? Psal se třetí zářijový den roku 2013 a mobilní svět se otřásl v samotných základech. Legenda všech legend, finská Nokia byla prodána americkému Microsoftu. Řeč je samozřejmě o její mobilní divizi. Nový majitel měl značce pomoci opět na nohy. Věci však nabraly zcela jiný spád. O přibližně rok později, konkrétně 10. listopadu 2014, bylo rozhodnuto, že značka Nokia Lumia přestává existovat a nově půjde o Microsoft Lumia. Zdálo se, že jde o definitivní konec mobilních telefonů Nokia. Málokdo to asi bral jinak, zejména, pokud se ohlédneme do minulosti a vybaví se nám osudy Ericssonu nebo Siemensu. Již o půl roku později, tedy na jaře 2015, se však objevují spekulace, že se Nokia vrátí.

Nokia 3310, Nokia 3, Nokia 5 a Nokia 6

Zcela jasno bylo v červnu 2015, kdy CEO Nokie Rajeev Suri uvedl, že se logo Nokia vrátí na chytré telefony, ačkoliv sama Nokia je již vyrábět nebude. Každý však tehdy věděl, že až do konce roku 2016 Nokia nesmí chytré telefony prodávat. Tak zněla dohoda s Microsoftem. Následující měsíce jsme byli svědky jen mnoha spekulací a nejasných informací. V květnu 2016 jsme se dozvěděli, že vzkříšení Nokie proběhne prostřednictvím finské společnosti HMD Global. Následně již vše nabralo pro fanoušky značky ten správný směr. Potvrzení tiskové konference v rámci veletrhu MWC 2017 a nakonec i představení nových modelů v letošním roce. Prozatím jsme se dočkali následujících novinek: klasické Nokie 150 a chytrých modelů 3, 5 a 6. Nebojte, nezapomněli jsme ani na reinkarnaci legendární 3310. S výjimkou prvně jmenovaného modelu nadále čekáme na uvedení do prodeje. To by mělo proběhnout během jara.

Nokia 3310 – MWC 2017

Na znovuzrození značky Nokia reaguje také server mobilenet.cz. Dlouhá léta jste mohli značku Nokia vídat mezi vyvolenými a velkými výrobci. Posléze byla tato kategorie přejmenována na Microsoft, jakožto nástupnického výrobce. Nyní se vše opět vrací a kategorii jsme opět přejmenovali na Nokia. V ní tudíž najdete veškeré články o starších, ale především nových modelech Nokia.

Nokia
Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
No ja som skôr zvedavý na tú novú stránku a hlavne či už potom budú fungovať notifikácie na mail.
Pesedm
Nokii to přeji. A našlápnuto má se zdá dobře.
pes
U nokie se mi líbí, že tam budou dávat čistý android. To jim umožní vydávat aktualizace po dlouhou dobu a daleko rychleji než konkurence. Nikdy jsem nepochopil, proč tohle nenapadlo již dříve některé výrobce.
Carlos
Skvele pane Pavlicku, Nokia tam byt proste musi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze