Logo Nokia se opět objeví na smartphonech, řekl CEO společnosti

38

Legendární logo finské Nokie se na telefonech objevovalo více než 20 let, avšak po odkoupení mobilní divize Microsoftem se zdálo, že nadobro zmizí. Dlouhou dobu to tvrdila i sama finská Nokia, že se k telefonům nevrátí. Nyní se stanovisko konečně vyjasnilo.

Tisková konference Nokia

K celé situaci se totiž vyjádřil CEO Nokie Rajeev Suri, který uvedl, že se Nokia hodlá vrátit k chytrým telefonům, avšak sama je už vyrábět nebude. Tím ukončil mnohé spekulace, které letos panovaly. Suri uvedl, že společnost se chystá vrátit své jméno na smartphony na konci roku 2016. Dříve ani nemůže, neboť ji zavazují dohodnuté podmínky s Microsoftem. Nelze nicméně říci, že by se Nokia vrátila k výrobě telefonů, jako tomu bylo v letech minulých.

Rajeev Suri
Rajeev Suri - CEO Nokia

Finové použijí stejný model, který jsme již viděli u tabletu Nokia N1. Ve Finsku dojde k návrhu telefonu a také využití stále známého a populárního loga. Samotná výroba však bude probíhat v Číně, například v továrnách Foxconnu, kde vzniká i tablet N1. Předpokládá se také, že Nokia za rok vsadí na operační systém Android, neboť i její tablet využívá tento systém. Bude jistě zajímavé sledovat, zda se telefonům s logem Nokia podaří znovu prosadit.

Zdroje: manager-magazin.de, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Milan
Nokia bola úžasná. Bolo užasné sledovať aké inovácie a stále nové kúsky zavádzala. Toľko druhov modelov a exotických nemal žiaden výrobca.
Kewl
Nikdy jsem sebemrskačství uživatelů (klasických) mobilů Nokia nepochopil. Jejich systémy neměly hlavu ani patu a byly nesourodé napříč produktovým portfoliem. Vždy jsem dal přednost SE (ostatní Alcately a Motoroly na tom byly ještě hůř...) Komunikátory vypadaly lépe, ale více jsem se o Nokii začal zajímat až s Lumiemi. První WP sice byly pěkné, nicméně dost špatně použitelné. S WP8 jsem už ale neodolal a koupil jsem si Lumii 925 se kterou jsem štastný doteď a Nokii jsem začal mít rád. Po rozchodu s MS je ale jasné, že značka, které se budu držet, budou mobilní Windows, nikoliv Nokia.

Jestli někdo očekává, že jde o návrat velikána, tak je dle mého názoru naivní snílek. Když vezmu v úvahu svůj rezervovaný postoj k předchozím výrobkům (takže se vlastně není k čemu vracet), tak to, co se bude vyrábět, bude mít s Nokií společného snad jen podpis na smlouvě. Představuji si to jako "Nokio, půjč nám značku, nakresli nám obal a my do toho nacpeme, co bude po ruce". Uvidíme.
Josef
Tady je krásně shrnutý příběh Nokie a jak a proč skončila tak jak skončila:
https://www.youtube.com/watch?v=NJS1C-j7TX4
(Angličtina nutná)
tomas
Nokia navrat ale s WM10 ja som mal nokiu rad ale operacny sistem mi vihovuje a WM10 bude zase dalej. Skoda. Chcel by som nokiu ale s WM10 mozno vydaju aj s androidom aj windowsom ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze