Netflix možná chystá levný tarif pouze pro telefony

4
Netflix možná chystá levný tarif pouze pro telefony
Fotografie: Netflix
  • Indický Netflix nabízí tarif se silnými omezeními, ale je opravdu levný
  • Také z toho důvodu slaví v Indii úspěchy
  • Mohl by se proto objevit i v jiných zemích

Netflix neustále hledá nové cesty, jak rozšířit svou diváckou základnu. Konkurence je totiž tuhá a následující měsíce se ponesou ve znamení souboje s Apple TV+ a dalšími streamovacími službami. Netflix se proto snaží se zaujmout diváky v neanglicky mluvících zemích lokalizací obsahu a také zvláštními cenovými plány, které zohledňují ekonomickou situaci v dané lokalitě.

To je i případ Indie, kde tamní zákazníci dostali na výběr i „mobilní tarif“. Ten je sice omezen pouze na jedno zařízení a nabízí maximální rozlišení 480p, ale zase láká na nízkou cenu. 199 rupií by v našich podmínkách (po připočtení DPH) znamenalo asi 75 korun měsíčně.

Zástupce Netflixu Greg Peters pro ndtv.com řekl, že jsou překvapeni a potěšeni tím, jak se tomuto levnému tarifu v Indii daří. Zároveň je to pro ně inspirací, aby o podobném řešení začali uvažovat i jiných zemích. Kdy a kde se tak konkrétně stane jsme se ale nedozvěděli.

Stáhnout Netflix

Google Play App Store Microsoft Store

Diskuze ke článku
Řezňýk
Podle uniklých informací se pro Česko chystá speciální tarif za 5 Kč/rok, ale poběží tam pouze pořady Jaromíra Soukupa.
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
480p :DDD
AliGhator
Není lepší sehnat 4 kamarády a koupit ten nejvyšší balíček Premium? Vychází to asi na 80 Kč na osobu a máte za to 4K. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze