Neomezený datový limit i na předplacence? Dva tuzemští operátoři vám to umožní

mobilenet.cz radí
6
Neomezený datový limit i na předplacence? Dva tuzemští operátoři vám to umožní
Fotografie: Pixabay
  • Neomezená data si můžete užívat i na předplacené kartě
  • Službu nabízí T-Mobile i O2
  • T-Mobile omezuje surfování rychlostí a je dražší, O2 rychlost stahování naopak nijak neomezuje

Nejdražší komoditou tuzemských operátorů zůstávají data. Ano, neomezené volání a SMS zprávy si můžete dopřát za pár stokorun, ale jakmile přijdou na řadu data, musíte smlouvat, vyjednávat, přesto se kompletně neomezených datových balíčků dočkáte jen opravdu výjimečně a počítat musíte s částkou převyšující tisíc korun, většinou v kombinaci s neomezenými SMS zprávami a voláním. Pokud neomezená data nepotřebujete denně, ale čas od času se dostanete „mimo domov“, kde se nechcete spoléhat na pomalé a většinou snadno napadnutelné veřejné Wi-Fi sítě, může se vám hodit mít u sebe předplacenou SIM kartu, která vám neomezená data zpřístupní.

V dnešním článku se zaměříme na aktivaci neomezených dat na předplacené kartě u T-Mobile a O2. Právě tito dva operátoři balíčky s neomezeným datovým limitem nabízí, avšak jak už asi sami čekáte, bez nějakých ale se to ani tentokrát neobejde, zvláště pak u jednoho z operátorů.

T-Mobile

Pokud si vyberete nabídku T-Mobile, začít musíte s pořízením předplacené SIM karty. Na webu operátora pořídíte ochutnávkovou SIM kartu zcela zdarma (Edice zdarma), během pár dnů přijde do vaší schránky s počátečním bonusovým kreditem 10 Kč. U této karty získáte navíc 100 Kč, pokud si během 30 dnů dobijete kredit. Jakmile kartu aktivujete, budete hledat balíček „Neomezený internet v mobilu na den“, který aktivujete buď skrze aplikaci Můj T-Mobile, případně zasláním SMS zprávy NIDEN A na telefonní číslo 4603, přičemž SMS zpráva vás nic nestojí.

Neomezený internet v mobilu na den Neomezený internet v mobilu na víkend
Cena 69 Kč 149 Kč
Přenosová rychlost 3 Mbit/s 3 Mbit/s
Datový limit ČR bez omezení bez omezení
Datový limit EU 3,5 GB 7 GB
Platnost 24 hodin pátek 00:00 až neděle 23:59
Aktivace SMS zpráva/Můj T-Mobile SMS zpráva/Můj T-Mobile

Balíček stojí 69 Kč a platnost má 24 hodin od aktivace, přičemž po dobu 24 hodin můžete využít neomezený datový limit. Je tu však jedno „ale“, internet sice není omezený datovým limitem, ale rychlostí ano, nabízí totiž maximální přenosovou rychlost pro stahování a nahrávání 3 Mbit/s, což se hodí například pro chatování na sociálních sítích, běžné prohlížení webu, základní provoz na YouTube, už však méně na stahování či přesun dat na cloud. Alternativou je balíček Neomezený internet v mobilu na víkend za 149 Kč, ale zpřístupní vám neomezený datový limit od pátku do neděle, tedy na celé tři dny.

Pokud chcete, můžete oba balíčky využívat i v rámci EU, ovšem zde už platí další omezení – Neomezený internet v mobilu na den nabídne limit 3,5 GB, Neomezený internet v mobilu na víkend má limit dvojnásobný.

O2

Lákavější nabídku v tomto ohledu má operátor O2, který rovněž přináší neomezený internet v mobilu na den, a to rovněž na 24 hodin, služba se jmenuje Data naplno na 24 hodin. Cena činí v tomto případě 49 Kč a operátor rovněž neomezuje přenesená data, ale v tomto případě ani přenosové rychlosti, využít v tomto ohledu můžete i 5G. O2 v nabídne nemá ekvivalent pro neomezený internet na víkend, ale pokud si aktivujete balíček v pátek po půlnoci, v sobotu po půlnoci a v neděli po půlnoci, zaplatíte 147 Kč, tedy ještě o 2 Kč méně než v případě T-Mobilu, kde ale musíte řešit omezení rychlosti.

Data na plno na 24 hodin
Cena 49 Kč
Přenosová rychlost bez omezení (5G)
Datový limit ČR bez omezení
Datový limit EU 70 GB/měsíc
Platnost 24 hodin
Aktivace Moje O2

A jak co nejjednodušeji získat předplacenou SIM kartu od O2? Na stránkách O2 žádnou předplacenou SIM kartu zdarma nenabízí, ovšem lze se k ní dostat ze stránek simzdarma.cz. Zde si můžete objednat SIM kartu s tarifem, který nabízí neomezené volání do všech sítí a 300 MB dat na den za 25 Kč. Tento předplacený tarif samozřejmě využívat nemusíte (poplatek se hradí jen v případě, kdy se připojíte k internetu, případně někomu zavoláte), naopak můžete využívat již zmíněného balíčku Data na plno na 24 hodin, který si aktivujete v aplikaci Moje O2. A limit v rámci EU? Existuje, konkrétně 70 GB, avšak pozor – tento limit je souhrnný pro všechna Data naplno aktivovaná v rámci jednoho kalendářního měsíce.

Diskuze ke článku
Tomáš Hotárek
Tomáš Hotárek
Na stránkách O2 žádnou předplacenou SIM kartu nenabízí?? Tato informace opravdu není pravdivá. Sekce tarify je následně rozdělena na další, včetně předplacených karet (na výběr 4 varianty) a i na Datamánii (již součástí nabídky o2 stránek), kde je i 100GB karta.
Michal Slanina
Michal Slanina
Je úplně jedno jakou kartu od O2 máš "Data na plno" podporují všechny, je to jen doplňková služba. Doporučil bych však Go neomezeně jelikož je nejlevnější a zároveň jediná neobsahuje žádný měsíční balíček ale pozor ať si nejprve zapneš "Data na plno" až potom internet v mobilu jelikož obráceně se ti strhne 25 korun kreditu.
Vladimír Cejvik Bílek
Předplacená karta NeřešTo úplně ve srovnání chybí stejně jako datamanie
Porydge Covername
Porydge Covername
Balíček stojí 69 a vydrží den. Takže to je nádherných 2070 za měsíc a za rok to je už 25.000. A ta přenosová rychlost je ohromující. Fakt občas zapomínám, že už je rok 2024 a ne 2004. Možná za dalších 20 let bude rychlost dvojnásobná a cena poloviční.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze