Nejlepší tablet s velkým displejem

Nejlepší tablet s velkým displejem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Do výběru se dostaly tablety Apple, Samsung i Lenovo
  • Nechybí jim větší uhlopříčka s vyšší obnovovací frekvencí ani dostatek výkonu


Na co si dát pozor?

V rámci relativně omezené nabídky tabletů se naštěstí stále najde i několik zástupců s větším displejem, který je vhodný pro náročnější multitasking i práci v grafických programech ve spojení s chytrým perem. Standardně přitom neschází dostatek výkonu a v dnešní době ani velmi populární zvýšená obnovovací frekvence. Které tablety jsme zařadili do našeho výběru?

Vybíráme nejlepší tablet s velkým displejem!

Nejlepší tablet s velkým displejem

Apple iPad Pro 12.9 (2022)


Nejnovější iPad Pro s 12,9" miniLED displejem osloví především ty, kteří vyžadují od displeje velmi vysoký maximální jas i slušný kontrast či špičkovou (120Hz) obnovovací frekvenci. Samozřejmostí je rovněž kompatibilita s Apple Pencil, pomocí něhož lze například upravovat fotografie v aplikacích od Adobe, kdy přijde vhod i štědré úložiště o maximální velikosti 2 TB.

Hlavní předností této verze je pak kromě schopnosti rozpoznat Apple Pencil pohybujícího se nad displejem rovněž nasazení velmi výkonného čipsetu M2. S ním přichází ještě vyšší porce výkonu, který osloví především profesionální uživatele.

Ve výbavě dále najdeme 5G, moderní a praktické USB-C či velmi kvalitní hlasité reproduktory. Samozřejmostí u Applu je rovněž dlouhá softwarová podpora, která představuje u mnoha výrobců tabletů vcelku palčivý problém.

Samsung Galaxy Tab S9+


Samsung Galaxy Tabu S9+ s 12,4" Dynamic AMOLED 2X displejem představuje „prostřední“ model z nejnovější řady Tab S9, který se může pochlubit 120Hz obnovovací frekvencí i podporou chytrého pera S Pen a ochranou v podobě Corning Gorilla Glass. Předností tohoto modelu je nepochybně rovněž povedený design s tloušťkou pouhých 5,7 mm či magnetická plocha na zádech sloužící pro umístění pera i jeho nabíjení.

Galaxy Tab S9+ je skvělým společníkem i pro uživatele, kterým jde především o hraní her či sledování videí. Dostatek výkonu zajišťuje Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy a nechybí mu ani vysoce kvalitní reproduktory, na nichž se podílela renomovaná společnost AKG.

Z dalších specifikací zaujme podpora až 45W nabíjení či fotovýbava, v níž figurují hned dvě ultraširokoúhlé kamery o rozlišení 8 Mpx (na zadní straně) a 12 Mpx (jako selfie fotoaparát). Samozřejmostí je také podpora 5G a dlouhá softwarová podpora.

Lenovo P12 Pro


Pokud se řadíte mezi skutečně náročné po stránce výkonu i designu, jistě by vám neměl uniknout stylový tablet Lenovo Tab P12 Pro. Podle výrobce se jedná o tablet bez kompromisů pro náročnou klientelu, což můžeme potvrdit i na základě našich dojmů z používání. První aspekt, který vás osloví, je konstrukce s neuvěřitelně tenkým profilem 5,63 mm, ale také hliníkové tělo s hmotností 565 gramů.

Hmotnost přitom není i s ohledem na nasazení 12,6" AMOLED displeje s jemným rozlišením 2 560 × 1 600 px a podporou standardů Dolby Vision či HDR10+ nijak zvlášť vysoká. Umělecky nadaní uživatelé či zkrátka jen ti, kteří rádi pracují s chytrým perem, pak jistě ocení i tzv. Precision Pen 3 se schopností rozpoznat čtyři tisíce úrovní přítlaku. S tímto perem lze zapisovat poznámky a třeba i převádět psaný text na digitální. Jeho nabíjení je pak zajištěno magneticky na zadní straně tabletu.

Působivý je i zbytek výbavy zahrnující 10 200mAh baterii zajišťující více než 10hodinovou výdrž na nabití či podpora 45W nabíjení. O výkon se stará osvědčený Snapdragon 870, nechybí ani dva fotoaparáty na zadní straně včetně 5Mpx ultraširokoúhlého objektivu či 8Mpx selfie kamerka s ToF senzorem pro bezpečné ověření pomocí obličeje.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra


Samsung Galaxy Tab S9 Ultra je volbou zákazníků, kteří vyžadují skutečně velký displej, v tomto případě konkrétně o obří uhlopříčce 14,6". Jedná se navíc o velmi povedený Dynamic AMOLED 2X se 120Hz obnovovací frekvencí i podporou chytrého pera S Pen + dvojicí selfie kamerek ve výřezu.

Dostatek výkonu zajištuje Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy s až 16 GB RAM a až 1TB úložištěm, které lze rozšířit i o paměťovou kartu. Výhodou při nákupu je rovněž přítomnost pera S Pen přímo v balení, podpora počítačového režimu DeX či 45W nabíjení. Velkou předností je rovněž kompletní odolnost dle IP68.

V neposlední řadě si na své přijdou i ti, kteří rádi fotí a natáčí. Na zádech na ně totiž čeká 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv v doprovodu 13Mpx primární kamery s automatickým ostřením. Stranu přední pak obývá dvojice 12Mpx snímačů (hlavní a ultraširokoúhlý) s podporou záznamu videa ve 4K rozlišení.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze