Nejlepší smartphone pro selfies

Nejlepší smartphone pro selfies
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nejlepší telefony pro selfies mívají kvalitní snímače s širokým záběrem
  • Může dojít i na optickou stabilizaci obrazu
  • Do našeho výběru se dostaly mobily od Applu, Googlu, Honoru a Samsungu


„Selfíčka“ již dávno nejsou jen kratochvílí náctiletých, oblibě se těší vesměs u všech věkových skupin. Uznejte sami, že vyfocení selfie již zkrátka nějak tak patří k dovolené, získání „důkazu“ o setkání s kamarádem po dlouhé době, rodinné oslavě nebo návštěvě zajímavého místa obecně. Kvalitní čelní kameru lze navíc ocenit i během videokonference. V našem výběru tak najdete nejlepší selfie fotomobily současnosti, kdy některé modely disponují kromě hlavního snímače s běžným ohniskem také ultraširokoúhlým objektivem.

Vybíráme nejlepší selfies telefony!

Nejlepší selfies telefony

Apple iPhone 15 Pro


Apple v nejnovějších generacích na čelním fotoaparátu výrazně zapracoval a v modelech 15 Pro či 15 Pro Max se můžete těšit na 12megapixelový fotoaparát se světelností f/1.9 i optickou stabilizací. V praxi to znamená, že půjde selfies pořizovat i v horších světelných podmínkách, což se může hodit například v interiérech.

Přidanou hodnotou jsou rozhodně detailní snímky i videozáznamy z čelního fotoaparátu. Výsledné záběry se nemusíte obávat sdílet či ukázat, protože kvalitou hravě konkurují i hlavním snímačům.

Videa jsou obecně silnou stránkou současných iPhonů a důraz je na ně kladen i v případě čelního fotoaparátu. Natáčet můžete klidně ve 4K rozlišení s 60 snímky za vteřinu. Špičkové parametry se samozřejmě hodí i pro videohovory. Kromě obrazové kvality se iPhone 15 Pro může pochlubit i velmi dobrým záznamem zvuku.

Honor Magic6 Pro


Vášnivé pořizovače „selfíček“ by mohl zaujmout Magic6 Pro. Pyšní se stylovým designem a velkým AMOLED displejem, tudíž s ním naděláte hodně parády. Pozornosti neunikne ani výrazný hlavní fotomodul. Nás však zajímají možnosti čelního focení. V podlouhlém průstřelu je připravena 50megapixelová ultraširokoúhlá kamerka s dostatečným záběrem pro pořízení hromadných selfies.

Snadno můžete přepínat šířku záběru. Přes den se můžete těšit na velmi hezká a ostrá selfíčka s pěknými barvami i propracovaný portrétní režim, kterému napomáhá ještě senzor 3D ToF. Obávat se nemusíte ani noci. Klasická dioda na čelní straně sice není, avšak displej se dokáže opravdu hodně rozzářit a projasnit váš obličej tak, že snímek vypadá velmi obstojně, byť detaily nejsou tak dokonalé jako ve dne.

Drobný zádrhel přichází u záznamu videa. Samotná kvalita je samozřejmě velmi dobrá, natáčet můžete až ve 4K, avšak jste limitováno 30 snímky za vteřinu, což je poněkud škoda u mobilu nejvyšší kategorie.

Google Pixel 8 Pro


Mezi pomyslnou smetánku se v dnešním výběru dostává i Pixel 8 Pro od Googlu. Řada Pixel patří mezi skvěle fotící telefony, což stále ještě úřadující top model jen potvrzuje. Velmi dobře je vybaven i pro autoportréty, kdy jeho fotoaparát disponuje 10,5 megapixely a dostatečně širokým záběrem. Z toho plyne, že se do záběru vejdete nejen vy, ale klidně parta vašich nejbližších.

Dostatečnou kvalitu výsledných snímků podtrhuje automatické ostření a k naprosté spokojenosti schází už jen optická stabilizace obrazu.

Nemusí však jít jen o fotografie. Pixel 8 Pro si dobře vede i v oblasti záznamu videa čelní kamerkou. Natáčet můžete záznamy ve 4K rozlišení a klidně s 60 snímky za vteřinu.

Samsung Galaxy Z Flip5


Opomenout nemůžeme ani trend posledních let v podobě telefonů s ohebným displejem, zejména pak véček. Vybíráme osvědčený Samsung Galaxy Z Flip5. Hlavní výhoda tkví v tom, že telefon můžete otevřít do úhlu 90°, posadit a snadno nastavit na pořizování selfies. Jinými slovy vám tento mobil kdekoliv poslouží i jako praktický stativ.

Můžete tak například udělat fotografii bez selfie tyče. Případně je zde možnost fotografovat se zavřeným displejem, kdy využíváte dvojici hlavních snímačů a dění sledujete skrze velký venkovní displej. Hlavní fotoaparáty jsou k dispozici dva, mají 12 megapixelů a kromě klasického záběru vám sekundární objektiv zprostředkuje ultraširokoúhlé snímky. Těšit se můžete na optickou stabilizaci či kvalitní záznam videa ve 4K s 60 snímky za vteřinu.

Abychom byli úplní, Galaxy Z Flip5 má samozřejmě i standardní fotoaparát v displeji, která disponuje 10megapixelovým rozlišením. Podporuje režim HDR a spolehnout se můžete na kvalitní videa ve 4K rozlišení, ale už jen s 30 snímky za vteřinu. K dokonalosti chybí optická stabilizace obrazu. I v jeho případě využijete fakt, že lze telefon posadit a pohodlně jej využít například pro videohovory.

Samsung Galaxy S24 Ultra


Pokud vám ohebné mobily nejsou blízké, či vám jen nevyhovuje véčková konstrukce, lze sáhnout po Samsungu Galaxy S24 Ultra, který letos dostal inovovanou 12megapixelovou čelní kamerku, která potřebuje méně prostoru a průstřel v displeji je minimalistický

Samozřejmostí je automatické ostření, avšak optická stabilizace jako u iPhonů se zatím nekoná. I tak budete těžit z dostatečně širokého záběru či kvalitních selfies ve dne i v interiéru. V noci může pomoci maximálně rozzářený displej.

www.mp.cz/?utm_source=mobilenet&utm_medium=video-zaruka3roky-vyber&utm_campaign=MP-kveten" target="_blank">
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze