Nec Medias: nejtenčí smartphone na světě

NEC je jako výrobce telekomunikační techniky v našich končinách poměrně exotickým výrobcem, jeho modely bychom na našem trhu hledali jen stěží. Přesto občas překvapí svými produkty, jako nyní v případě nového chytrého telefonu, který nabídne tloušťku pouhých 7,7 mm. Navíc s velmi dobrou funkční výbavou.

O telefonu jsme vás již informovali, nyní je však k dispozici mnohem více informací a zejména oficiální fotografie a video.

Nový smartphone Nec Medias N-04C bude bojovat o zákazníky nejspíše pouze v síti operátora NTT Docomo, jehož základnu najdeme v zemi vycházejícího slunce - Japonsku. Jeho uvedení v této zemi není překvapením, japonský trh patří z hlediska technologií a poptávky k nejvyspelějším trhům na světě. O tamních technologiích a novinkách se nám může pouze jenom zdát. Nový androidí smartphone nabídne nejmenší tloušťku chytrého telefonu, jakou jsme mohli doposud vidět, a to pouhých 7,7 mm.

Ostatní specifikace novinky rovněž nejsou k zahození. Novinka běží na platformě Android 2.2 Froyo, na zadní straně můžeme spatřit snímač 5,1 Mpx fotoaparátu a přední strana se chlubí rozměrným 4" displejem o rozlišení 480 x 854 bodů. Navíc sklíčko displeje je chráněné vůči škrábancům technologií Gorilla Glass. Spolu s rekordní tloušťkou novinky jde ruku v ruce i nízká hmotnost pouhých 105 gramů. Ve specifikacích můžeme nalézt také podporu bezdotykových plateb NFC.

Sony Ericsson Xperia ARC

Mezi další nejtenčí komunikátory na světě patří i novinka ze stáje Sony Ericsson Xperia ARC, která v pase měří pouhých 8,7 mm. Tato novinka oplývá množstvím nových technologií, které můžeme spatřit například v oblasti fotografování, kdy vestavěný fotoaparát nabídne optiku Exmor R, jejímž největším přínosem by měly být podstatně kvalitnější snímky za zhoršených světelných podmínek. Dotykový displej dostane do vínku technologii Bravia Engine, jak jej známe z LCD panelů výrobce Sony.

Sony Ericisson Xperia ARC
Čtěte: Sony Ericsson Xperia Arc: štíhlý Android s HDMI

LG Optimus Black

V závěsu za ní jde pak další novinka, tentokrát jihokorejského výrobce LG Optimus Black, s tloušťkou velice dobrých hodnot 9,2 mm a unikátním displejem NOVA, který zaručuje obraz s největším podáním jasu na světě a s velmi nízkou energetickou náročností.

LG Optimus Black
Čtěte: LG Optimus Black: jasný NOVA displej ve štíhlém těle

Samsung I9100 Galaxy II

Samsung I9100 Galaxy S II

I další zástupce jihokorejského výrobce Samsung ohromí svými parametry a především pak tloušťkou, která činí jen 8,49 mm. Toto tenké tělo v sobě zahrnuje až neuvěřitelnou funkční výbavu. Která čítá například výkonný dvoujádrový procesor o taktu 1 GHz Samsung Exynos SoC. Přední strana ukrývá lahůdku v podání nejmodernějšího displeje Super AMOLED Plus o úhlopříčce 4,3" a rozlišení 480 x 800 bodů. Zadní strana je vybavena fotoaparátem 8 MPx se schopností pořizovat Full HD video, nezapomnělo se ani na přisvětlovací diodu. I velikost operační paměti dostala slibnou hodnotu 1 GB RAM. Operační systém běží na platformě Android 2.3 Gingerbread, který také dostane vylepšenou uživatelskou nástavbu TouchWiz 4.0. Konektivita je na pomyslném vrcholu díky přítomnost bezdrátových sítí Wi-Fi b/g/n, nebo Bluetooth 3.0 či HSPA+.

Čtěte: Samsung Galaxy S II: nástupce legendy přichází

Podívejte se: Samsung Galaxy S II na komentovaném videu z Barcelony

Zdroje: mobilecrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze