LG Optimus Black: jasný NOVA displej ve štíhlém těle

LG o sobě dává poslední dobou vědět čím dál silněji. Po oznámení prvního smartphonu s dual-core procesorem oznámilo LG další zajímavý smartphone. Štíhlé tělo a skvělá výbava však není všechno. Co se skrývá pod tajemným názvem NOVA?

LG začíná opravdu vystrkovat drápky. Zařízení, která v poslední době představuje jsou velmi zajímavá a doby, kdy bylo LG podřadnou značkou zaměřující se na low-endy jsou, zdá se, pryč. Pomyslné žezlo v tomto segmentu převzala Nokia a LG se nyní mnohem více soustředí na chytré telefony a je třeba říct, že mu to zatím vychází.

TIP! Přečtěte si preview LG Optimus 2X: premiéra nového dvoujádra od LG

Nové LG Optimus Black je zařízení, které zaujme jak výbavou, tak svým vzhledem. Hladké linie dávají vyniknout velkému displeji, který se pyšní úhlopříčkou 4" a rozlišením 800x480 pixelů. Hned na začátku si řekneme, co znamená tajemné slůvko NOVA. Jedná se o jméno nové technologie displeje. Jedná se o klasické IPS LCD, přičemž však samo LG nový displej prezentuje jako nejjasnější displej na trhu, který skvělé podává černou a bílou barvu. Údajně má o 50 % nižší energetickou náročnost, než klasické LCD. Displej je prezentován hlavně jako ideální zobrazovací plocha pro surfování na internetu a pro tento fakt hovoří i poloviční spotřeba oproti AMOLED displeji při zobrazení bílé barvy. Jaké budou zobrazovací schopnosti ve skutečnosti, to se dozvíme v první polovině roku 2011, kdy by se mělo nové LG začít prodávat.

Unikátní je také konstrukce telefonu, respektive jeho rozměry. Tloušťka nového LG je totiž pouhých 9,2mm, což je o jeden milimetr méně, než doposud nejtenčí iPhone 4. Bohužel LG v tomto ohledu trochu šláplo vedle a prezentuje LG Optimus Black jako nejtenčí smartphone světa. My však již víme, že to není pravda. Pomyslné žezlo totiž dnes LG uzmul Sony Ericsson Xperia Arc. Ovšem v jednom rozměrovém parametru ho LG poráží. Jeho hmotnost je totiž pouze 109 gramů, což je v dnešní době, kdy se pravidelně setkáváme s hmotností mezi 140 a 160 gramy, opravdu příjemná hodnota. Na takto nízkou hodnotu se LG dostalo mimo jiné tím, že na telefonu nenajdeme žádné kovové prvky.

Kromě velkého a skvělého displeje nabídne LG ještě další vlastnosti. Uvnitř přístroje nalezneme OS Android ve verzi 2.2 Froyo a výkon poskytuje procesor 1Ghz TI OMAP 3630. Interní paměť nabízí kapacitu 2 GB, samozřejmostí je podpora pro paměťové karty. Na zádech přístroje se nachází fotoaparát s rozlišením 5 Mpx, na přední straně pak 2Mpx kamera hlavně pro videohovory. LG Optimus Black je také vybaveno technologií WiFi Direct, umožňující rychlý přenos souborů mezi zařízeními skrze WiFi bez nutnosti přístupového bodu nebo routeru. V budoucnu je samozřejmostí upgrade na Android 2.3 Gingerbread.

Zbytek informací bude dostupný zítra, kdy se dočkáme snad i více fotografií.

Technické parametry LG Optimus Black

Kompletní specifikace
Konstrukce122 × 64 × 9,2 mm, 109 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP3630, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2011, 8 977 Kč

Zdroje: lgnewsroom.com, engadget.com, pcmag.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze