Nabušený telefon od Honoru a stopka pro iPhone v Rusku

mNews
1
Nabušený telefon od Honoru a stopka pro iPhone v Rusku
  • Honor si pro nás přichystal novou vlajkovou loď s 5G a trojitým fotoaparátem
  • Úniky postupně odhalují chystané Samsungy Galaxy S11 a A51
  • mNews přináší pravidelný přehled těch nejzásadnějších zpráv za uplynulý týden, nově každý čtvrtek

Honor představil svou nabušenou vlajkovou loď a Samsung pro nás má pár úniků. Nakonec si povíme i o novém ruském zákonu, který by mohl z tamního trhu vyštípat nejen Apple. Vítejte u mNews.

Nabušený telefon od Honoru a stopka pro iPhone v Rusku – mNews

Honor představil nabušený V30 a V30 Pro

Honor představil modely V30 a V30 Pro s velkým displejem a výkonným čipsetem Kirin 990. Díky tomu jsou připraveny na sítě 5. generace. Na zádech zaujmou sestavou tří fotoaparátů, přičemž ten hlavní je 48Mpx od Sony. Novinkou na přední straně je podlouhlý výřez se dvěma selfie snímači – jeden má 32 Mpx a noční mód, druhý je širokoúhlý. Baterie má kapacitu 4 200 mAh, respektive 4100 mAh. Cenově by se měly pohybovat od 13 do 16 tisíc korun, ale o dostupnosti u nás kvůli probíhající obchodní válce zatím nemáme zprávy.

Samsung Galaxy S11+ v prvních únicích

Zdá se, že i Samsung naskočí na moderní design plotýnkového vařiče. Alespoň to tak vypadá podle posledních úniků. Galaxy S11+ samozřejmě nechybí zakřivený displej, podpora 5G nebo rychlé nabíjení. Zaujme tak hlavně zadní strana s pěticí snímačů. Ve výsledku však bude vypadat pravděpodobně lépe.

Samsung Galaxy A51 nabídne 4 foťáky

Další únik se opět týká Samsungu. Jeho Galaxy A51 by měl mít čtyřnásobný zadní fotoaparát, což v dnešní době není žádným překvapením. Zaujme však 5Mpx makro snímač, který by oproti dnešnímu standardu snad mohl být použitelný. Kruhový průstřel v displeji pak zase přinese moderně působící design.

Dostane iPhone v Rusku stopku?

V příštím roce vstoupí v Rusku v platnost zákon zakazující prodávat zařízení, která neobsahují původní ruský software. Tím zákonodárci míří na chytré telefony, počítače nebo dokonce televize. Jak se zákon promítne do praxe, je otázkou a je velká pravděpodobnost, že se řada výrobců z ruského trhu stáhne. Za iniciativou je dost možná probíhající snaha vlády o omezování přístupu ke svobodnému internetu.

Už nyní Rusko utužuje zákony ohledně používání internetu a mluví se i o úplném odstřižení. I když se třeba Apple přizpůsobí a iPhone si tam za pár let lidé koupí, je otázkou, jaký obsah si na něm budou moci prohlížet. Vy se naštěstí bát nemusíte a klidně naskočte na mobilenet.cz, kde najdete vše podstatné ze světa telefonů.

Diskuze ke článku
P9
Pokud dva dělají totéž není to totéž, jedni bojují se špionážními zařízeními a ti druzí se snaží likvidovat svobodný internet. To jako vážně?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze