Konečně makro kamerka, která dává smysl? Samsung Galaxy A51 dostane 5Mpx makro senzor

2× aktualizováno
Konečně makro kamerka, která dává smysl? Samsung Galaxy A51 dostane 5Mpx makro senzor
  • Hlavní snímač by měl mít 48megapixelové rozlišení
  • Na spodní hraně bude USB-C a 3,5mm jack
  • 6,5palcový displej bude typu Super AMOLED s drobným výřezem

Aktualizováno 25. 11. 2019

Pokud se dosavadní úniky a informace potvrdí jako pravdivé, stane se Galaxy A51 cenově nejdostupnějším smartphonem jihokorejského výrobce se čtyřnásobným fotoaparátem. Prvním modelem od Samsungu, který se čtveřicí fotoaparátů mohl pochlubit, byl loňský Galaxy A9, jenž nabídl kromě běžného snímače také ultraširokoúhlý objektiv, senzor hloubky a teleobjektiv.

Chystaný Galaxy A51 má na místo teleobjektivu obdržet dedikovaný makro snímač, a to s překvapivě vysokým (na poměry těchto senzorů) rozlišením pěti megapixelů. Kromě toho má nabídnout 48Mpx hlavní snímač, 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv a 5Mpx senzor hloubky. Milovníky selfies jistě potěší přítomnost 32Mpx čelního fotoaparátu umístěného v displeji typu Infinity-O.

Aktualizováno 12. 11. 2019

Po nedávném úniku prvních informací o Samsungu Galaxy A51 jsme se dočkali i první představy o tom, jak má vypadat. @OnLeaks ve spolupráci s pricebaba.com zveřejnil první rendery, které odhalují například Infinity-O displej, což znamená, že tentokrát půjde o zobrazovač bez výřezu, za to však s malým průstřelem pro čelní kamerku. Na zadní straně bude poměrně masivní modul pro hned čtyři fotoaparáty. Počet není překvapivý, neboť Samsung se plánuje mnohem více zaměřit na fotografické schopnosti v řadě Galaxy A.

Samsung Galaxy A51

Původní informace ze 4. 11. 2019

V letošním roce se Samsungu povedlo si napravit reputaci ve střední třídě řadou Galaxy A. Za vůbec nejzdařilejší kousek lze považovat Samsung Galaxy A50 a o jeho nástupci se nyní již začíná hovořit. Unikly některé součástky, ze kterých lze vydedukovat například rozmístění fotoaparátů. Sestava čtyř snímačů na zadní straně bude tvarována do písmena L. Hlavní fotoaparát by měl mít 48 megapixelů, přičemž společnost mu bude dělat 12megapixelový teleobjektiv, 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 5megapixelový fotoaparát pro práci s hloubkou ostrosti.

Samsung Galaxy A51

Skrze Geekbench jsme se dále dozvěděli, že v útrobách telefonu bude Exynos 9611 s 4GB operační pamětí. V případě interního úložiště půjde o 128 GB. Není překvapením, že bude nasazen Android 10. Super AMOLED displej bude mít úhlopříčku 6,5 palce, Full HD+ rozlišení a nebude postrádat čtečku otisků prstů. V horní části má mít malý kapkovitý výřez pro čelní 32megapixelový fotoaparát. Telefon bude mít také velký slot pro dvě nano SIM karty a paměťovku. Poslední informace hovoří o USB-C a 3,5mm jacku.

Chystaný Samsung Galaxy A51 by se měl představit hned zkraje roku 2020. Start prodeje nebo cena prozatím samozřejmě není známa.

Diskuze ke článku
LGMAG
Zajímavé, jak Samsung opisuje od LG.
Třeba už teď se ví, že LG bude mít 4cam u telefonu i za 3000Kč.

Všechny novinky LG K4E1, K5E1 i Q6E1 budou mít 4 foťáky. A agresivní cenovku.

Z Q60 je prodejní hit, operátoři i Amazon desítky tisíc týdne hážou do světa. LG se to povedlo.
To jenom český vodafon a alza prodávají honory a xiaomi.

Korejci si opisují od sebe a v západní evropě vede v cenovce do 200E jasně Q60.
Carda
No a co že Samsung Galaxy A51 bude mít čtveřici fotoaparátů Můj huawei mate 10 fotí líp protože má displej 16:9 a to přece každý dobře ví že to je to nejdůležitější pro kvalitní fotografie
Carda????
Foťaky me nezajímají ale 6,5" to mít nebude ale jen nějakých 6,3nudloidních" protože kulaté rohy. :D
PS: ten druhý nademnou je podvodník
Eedx
Kolik těch Samsungu Galaxy A ještě bude?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze