Mrtvé Nokie pohromadě. Čeho všeho jsme se mohli dočkat?

2

Internetem začala kolovat fotografie, na které jsou zachycené nikdy nepředstavené Nokie. Po převzetí Microsoftem totiž nastaly změny, a to ne pouze ty organizační. Microsoft tak zastavil například rozpracovaný projekt na chytré hodinky, tablet s Windows RT nebo nástupce všem známé Lumie 1020. Malé zavzpomínání si tyto kusy jistě zaslouží.

Poté, co značka Nokia, respektive její mobilní divize, připadla Microsoftu, odehrály se významné změny. Microsoft rozhodně nechtěl dále pokračovat v symbianovém režimu a zachováno zůstalo pouze modelové označení Lumia pro smartphony s Windows Phone. Některé projekty spadly do propadliště dějin, nově uniklá fotografie nám dává možnost alespoň částečně si prohlédnout nikdy nepředstavené prototypy.

Nepřehlédněte:

Mrtvé Nokie

Mezi nimi nechybí například Lumia 2020, respektive tablet s 8palcovou úhlopříčkou, podporou stylusu a s dnes již mrtvým systémem Windows RT (velký zelený obdélník na fotografii). Na fotografii dále nalezneme také nikdy nepředstavenou Lumii 650 XL, která měla nabídnout 5,4palcovou úhlopříčku a HD rozlišení. Neméně zajímavý je také přerostlý žlutý telefon uprostřed, který měl nést označení Nokia XL a měl navazovat na Android řadu společnosti Nokia. Z dalších ukončených smartphonů víme například o nástupci Lumie 1020, který byl interně přezdíván jako Nokia McLaren.

Zrušených projektů je samozřejmě více, z fotografie toho však nejde vyčíst tolik. Dle všeho se na snímku objevují i modely, které se do prodeje nakonec dostaly (například oranžová Lumia 930). Dalším zrušeným projektem jsou však chytré hodinky, o jejichž zániku jsme vás informovali již dříve.

Zdroje: tieba.baidu.com, gsmarena.com, mspoweruser.com

Diskuze ke článku
ANO
Vzdyt maji MS band 2? Uz druhou generaci hodinek ..... tak jake, ze nejsou? Ano, nejsou to chytre hodinky v pravem smyslu slova, ale takove jeste nikdo nikdy nevidel. Asi byli soudni a nenazyvaji neco, co nevydrzi ukazovat cas ani cely den, chytryma hodinkama, jako treba apple. Tak to pojali jako fitness tracker a to je myslim jedine dobre. Neni to proste vec na celodenni noseni ..... stejne jako nejsou na celodenni noseni zadne z onech "chytrych hodinek" dneska ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze