Nokia P1 s Androidem se odhaluje: takto má vypadat (aktualizováno)

52

O znovuzrození finské Nokie jsme toho od doby jejího rozpadu slyšeli poměrně mnoho. Letos v květnu jsme se dozvěděli o licenci, která dovoluje Nokii používat její jméno u zařízení běžících na systému Android, avšak zároveň nám bylo řečeno, že nových přístrojů se ještě notnou dobu nedočkáme. Díky dnešnímu úniku renderů se však alespoň můžeme podívat, jak by mohla první nová Nokia vypadat.

TIP! Nokia kupuje Withings. Sáhne si hluboko do kapsy

Nokia P1 rendery

V květnu se Nokia díky kontraktu se společností HMD dočkala dohody o licencování svého jména pro nová Android zařízení a tablety. Dnes můžeme vidět první ovoce těchto kontraktů v podobě úniku možná oficiálních renderů nového smartphonu, který vystupuje pod názvem Nokia P1. Zařízení má být údajně vyvíjeno inženýry z InFocus/Sharp, přičemž Sharp koupila letos společnost Foxconn, která má s Nokií také jistý vztah, jelikož vlastní její značku pro hloupé telefony

Proto je dost dobře možné, že telefon na obrázku je víceméně stejný jako Sharp Aquos P1. Pokud vezmeme v potaz distribuci tohoto modelu a možnost využití značky Nokia, zdá se tato možnost ještě pravděpodobnější. Je nutné si pamatovat, že smlouvá mezi Microsoftem/Nokií a Foxconnem se týká čistě licencování jména Nokia. Jen proto, že je logo na obrázku lehce nahnuté a úplně nesedí, neznamená, že je obrázek falešný, jelikož to skutečně vypadá, že Nokia P1 bude jen přeznačkovaný Sharp Aquos P1.

nokiap1drwandroidblue
Z uniklého obrázku jsme se v redakci pokusili dát dohromady kompletní podobu Nokie P1

Z obrázku lze soudit, že telefon bude k dispozici v modré a lososové růžové. Naneštěstí nemáme žádné bližší informace o specifikacích, ceně či datu vydání. Stále je tedy brát tento render a informace s rezervou jen jako čistou spekulaci. Podle dohody s Microsoftem nesmí Nokia vydat nový telefon do konce třetího čtvrtletí roku 2016.

Zdroje: new.vk.com, nokiapoweruser.com, androidheadlines.com

Diskuze ke článku
Var-G
Mi se to teda nelíbí. Stejně si myslím, že NOKIA už asi nebude moc úspěšná. Konkurence už je velká.
Hexagon
Ak tam bude cisty Android,preco nie. Dizajnovo vyzera v pohode ak bude mat dobru cenu a plnu podporu LTE. Dufam teda ze sa sem dostane a bude mat podporu.
Sxe
Tak toto je teda čisto iba rebrandovaný Sharp Aquos P1. Osobne dúfam, že Nokia bude chcieť do svojich smartfónov dať aj niečo ,,svoje". A to nemyslím len svoje logo ;-) .
Redmarx
NOKIA
---
A blbci to jdou kupovat at je to sebevetsi smejd a dobre jim tak.
---
Na nejake zmrtvychvstani Nokie zapomente, tohle bude preznacena "cina" stejne jako Alcatel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze