Nokia McLaren: je snový konec značky reálný?

28

QHD rozlišení, Snapdragon 805 a 3 GB RAM. Je možné, že si Nokia chce užit svůj poslední dech a ke konci svého působení na poli mobilních telefonů chce vydat ultimátní Nokii, kterou si budou všichni pamatovat? Pokud je tomu opravdu tak, máme se na co těšit, jelikož Nokia McLaren, jak již název napovídá, má být opravdovým trhačem asfaltu.

Nokia, zdá se, ještě neřekla své poslední slovo. Sice jde pouze o spekulace bez žádných reálných důkazů, ale Nokia McLaren by mohla být splněným snem mnoha Windows Phone uživatelů. Nekompromisní výbava v luxusním těle a s rozumnými rozměry slibují opravdu výbornou tečku za historii tohoto finského giganta. Dříve známý pod přezdívkou Goldfinger se McLaren podle uniklých plánů na rok 2014/2015 má dočkat ještě letošního uvedení na trh.

Rychlý průlet historií telefonů Nokia (3310, N95, Lumia 1520)

Mezi telefony s Windows Phone by mělo jít o skutečně náramnou záležitost. S nejnovějším SoC Snapdragon 805, 3 GB RAM a QuadHD rozlišením by se McLaren dostal mezi ty nejvýkonnější telefony nejenom v kategorii Windows Phone, ale mezi všemi operačními systémy. Displej by měl mít úhlopříčku 5,2 palce, což by v kombinaci s vysokým rozlišením znamenalo vyšší ppi, než které má nové LG G3. McLaren by také mohl dostat 3D ovládání, které dovolí gesty a pohyby telefonem ovládat aplikace a prostředí, které na telefonu běží, což by potvrzovalo nedávné patentování této technologie Microsoftem. Snít je krásné, a proto buďme opatrní a neberme tento telefon jako hotovou věc, jelikož může jít jen o fanouškovský koncept, který se dostal dál, než měl. A i pokud bychom se existence telefonu dočkali, může nakonec dostat logo Microsoftu, které by jej zbavilo toho nostalgického puncu, po kterém spousta lidí touží.

Zdroje: gizbot.com, reddit.com

Diskuze ke článku
Satai
MS nemá právo užít brand Nokia na nové smartphones.
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Jestli to fakt představí tak zahodim Ativ S.
Fry
Why, Why 5,2 inches...:(
Lukes - Ogier
Hmmmm, jestli to nebude jen vykrik do tmy, tak budu moc spokojeny a z nostalgie si ji necham snad cely zivot! Mrzi me, jak ma nejoblibenejsi znacka sla svojim zaspanim do totalnich s*acek! I tak si vsak za par dni koupim 930! Jak ja se tesim! O.k., uznavam 930 rozhodne neni the best, pro me vsak ano, a to je vzdy nejdulezitejsi, co komu sedi....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze