Samsung Galaxy Note 9 se ukáže už příští týden. Tohle všechno o něm víme

4
Samsung Galaxy Note 9 se ukáže už příští týden. Tohle všechno o něm víme
  • Samsung Galaxy Note 9 se oficiálně představí 9. srpna v New Yorku
  • Mnoho informací už známe, v dnešním článku si je shrneme
  • Opět se můžeme těšit na obrovský Super AMOLED displej nebo vylepšený procesor Exynos 9810 a k dostání budou i nové barevné varianty
  • Cena 128GB paměťové verze by se měla pohybovat okolo 25 tisíc
  • Redakce mobilenet.cz bude přímo na akci, novinky se tedy dozvíte z první ruky!

Představení Galaxy Note 9 je na spadnutí – čeká nás totiž již za pár dní, konkrétně ve čtvrtek 9. srpna v New Yorku. Akce se uskuteční od 17:00 hod. našeho času a redakce mobilenet.cz bude na místě! Všechny podrobné informace tedy, jako již obvykle, naleznete nejdříve na mobilenet.cz.

Design a konstrukce: žádný notch, chytřejší S Pen

Po stránce konstrukčního zpracování a designu se toho příliš měnit nebude. Samsung zachová designovou linku, kterou již známe z Galaxy Note8, opět se tedy můžeme těšit na obrovský, 6,3 či 6,4palcový displej bez výřezu, ale stále s tenkými rámečky po stranách. Ty by měl Samsung ještě více ztenčit, alespoň v části pod displejem. To, že Samsung nepodlehl „módnímu“ trendu výřezů, kvitujeme s povděkem, notchů tu máme více než dost.

Samsung zapracoval na umístění některých ovládacích prvků. Kupříkladu čtečka otisků prstů se bude nacházet pod duálním fotoaparátem a ne po jeho boku. Díky tomu by měla být snáze dosažitelná i poslepu, u aktuální generace je to trochu problém. Je škoda, že se Samsungu konečně nepodařilo umístit čtečku otisků do displeje, avšak stále lepší, než kdyby se čtečky zbavil úplně a zachoval pouze rozpoznání pomocí oční duhovky a obličeje. Samsung budeme zřejmě chválit i za zachování 3,5mm jacku, jako jeden z mála se tak neuchýlí k vynechání a nahrazení výstupu systémovým USB-C.

Změnou projde také ikonické pero S Pen, které je nepostradatelným prvkem řady Galaxy Note. Pero by mělo být dostupné hned v několika barevných variantách (černé, modré, hnědé, šedé, fialové a žluté). Z pera se tak mimo jiné stane i zajímavý doplněk, který určitě nepřehlédnete. Pomocí stylusu bude možné ovládat hudební či video přehrávač. Pravděpodobně vždy jedním tlačítkem, které spustí či pozastaví přehrávání. Tlačítko bude moci sloužit i jako vzdálená spoušť fotoaparátu (díky Bluetooth) a mělo by být rovněž možné mu nastavit i funkci rychlého spuštění vámi zvolené aplikace.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen
Pero S Pen by mělo být chytřejší

Spekuluje se též o tom, že byste jím mohli vzdáleně telefon také odemknout. Pokud bude pero vybaveno Bluetooth, bude pochopitelně potřebovat energii. Předpokládáme, že k dobíjení bude docházet vždy ve slotu, kam se S Pen vkládá.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung si zachová i odolné tělo dle certifikace IP68, nebude tedy problém, pokud vám omylem spadne do vany či bazénu. Inovací se dočkají i barvy samotného telefonu, když by k dispozici měla být tmavě modrá, hnědo bronzová a černá varianta.

Displej: superjemný AMOLED

Zobrazovač samotný opět nabídne technologii Super AMOLED, bude lehce zakřivený po stranách a pravděpodobně bude mít špičkové rozlišení 1 440 × 2 960 pixelů. Jemnost tedy bude opět přesahovat hodnotu 500 PPI, což je více, než lidské oko potřebuje pro opravdu dokonale jemný zážitek.

Samsung Galaxy Note 9

Vnitřnosti: jen to nejlepší

Uvnitř nalezneme pochopitelně jen to nejlepší. O výkon se bude starat osmijádrový Snapdragon 845, případně procesor Exynos 9810. Verzi s Exynosem zřejmě v modelu pod označením SM-N960F koupíme i na tuzemském trhu. Procesorům bude sekundovat 6/8 GB RAM a lišit se bude i velikost interního úložiště – 128/256 GB/512 GB. Právě dvěma největším variantám bude sekundovat 8GB RAM. Zda se největší varianta dostane do všech zemí, není aktuálně jisté.

Galaxy Note 9
Výkonu bude mít novinka dostatek

Z další výbavy se můžeme těšit na podporu bezdrátového nabíjení, které je u řady Galaxy Note již pár let standardem. Samotná baterie by měla nabídnout vyšší kapacitu (4 000 mAh). Aktuální generace má 3 300mAh baterii, nárůst spolu s úspornějším procesorem by tak mohl pomoci k lepší výdrži. Kromě bezdrátového nabíjení by neměla chybět ani podpora Quick Charge. Když už se bavíme o nabíjení, Samsung představí jako separátní příslušenství i velmi zajímavou a rychlou bezdrátovou nabíječku.

Pokud patříte mezi herní fandy, možná vás překvapí informace o chystaném titulu Fortnite pro Android. Fortnite je aktuálně nejoblíbenější Battle Royale titul a zároveň jedna z nejpopulárnějších her současnosti. Její vydání pro Android se již netrpělivě očekává. Nyní různé zdroje hovoří o vydání spolu se Samsungem Note 9. Exkluzivitu má prý Samsung koupenou na měsíc.

Fotoaparát: duální s lepším videem

Duální fotoaparát by měl zachovat rozlišení 12 Mpx s optickou stabilizací na obou snímačích, dvojnásobný optický zoom a vylepšeno by mělo být zpomalené video. Nyní smartphony z řady Galaxy S9 zvládají HD zpomalené video se snímkovací frekvencí 960 FPS po dobu 0,2 vteřiny, v případě Galaxy Notu 9 by měla délka narůst dvojnásobně.

A dál?

Galaxy Note 9 by se měl začít prodávat velice rychle po premiéře, zhruba do dvou týdnů. Ceny prozatím nejsou jasné, ale základní varianta by měla vyjít na něco okolo 26 tisíc korun, verze s 512 GB přesáhne částku 30 tisíc, avšak možná se vůbec nedostane mimo Asii. Spolu s iPhonem X tak půjde o jeden z nejdražších běžně dostupných smartphonů. Rychlé spuštění prodejů má dle zákulisních informací poměrně nepříjemný důvod. Letošní rok se Samsungu podaří prodat zřejmě nejmenší počet telefonů z řady Galaxy S9. Galaxy Note 9 by měl prodeje narovnat, i když se současně s tím hovoří o tom, že do budoucna Samsung sloučí řady Galaxy S a Galaxy Note.

Ať už to celé dopadne jakkoli, jedno je jisté. Již za pár dnů poznáme nejlepší Samsung současnosti a jak už víte, redakce mobilenet.cz bude u toho! Zůstaňte tedy naladěni a sledujte komplexní zpravodajství na mobilenet.cz!

Kdy a kde: čtvrtek 9. srpna 2018, 17:00 hod. našeho času, New York

Diskuze ke článku
Carda
No jediný co mohu pochválit je baterie, výkon a funkce jinak vzhledově je to ošklivý mobil s nudloidním displejem a "krásně" umístěnou čtečkou. :-D Kdyby tohle Samsung nevydal tak by se nic nestalo jen budu rád když přestane hyzdit řadu Galaxy Note tímhle nevkusem a zandá to do S řady nebo jak se to bude jmenovat a Note sedmičky je mi líto jak dopadl.
Heinkel
Takze duvod prejit z Note 8 neni. Note 8 i S9+ jsem mel, naprosto vyborne a plynule telefony, ale mizerna vydrz baterie me donutila dat pryc. Uvidime, treba tam bude neco co me donuti jej koupit. Pockam na recenze a zlusenosti lidi a odfiltruju marketingove blaboly.
Řezňýk
Proč to není v článku 23x aktualizováno? Co je tohle za bordel?
tolik let a pořád to samé
Už jsem jim psal jaký má být udělali telefon, v každém ohledu a oni pořád neumí udělat žádné dělo co taky nějak vypadá ! Poslední co udělali bylo pěkně S7 a poslední co vypadá normálně je A8!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze