Přísně tajné! Podívejte se, jak v Meizu maskují své novinky

7
Přísně tajné! Podívejte se, jak v Meizu maskují své novinky
  • Do redakce nám dorazilo zcela nové Meizu 16, avšak tak trochu maskované
  • Vy se nyní můžete podívat, jak v Meizu kamuflují své předprodukční vzorky
  • Telefon pro vás zároveň začínáme testovat, ptát se tedy můžete na vše, co vás zajímá

Do redakce nám dorazilo Meizu 16 a rovnou tak trochu kamuflované. Proč? Výrobci telefonů takto chrání vzhled svých připravovaných novinek předtím, než je oficiálně představí. A i když mi už dobře víme, jak novinka od Meizu vypadá, je určitě zajímavé podívat se i na to, jak společnost chrání vzhled připravovaných smartphonů. Dané vzorky se totiž do Česka dostaly ještě dříve, než byl veřejně představený jejich vzhled.

Smontovaný kryt působí opravdu velice bytelně, Meizu 16 vypadá jak taková tenká „cihlička“. Kryt samozřejmě umožňuje telefon běžně používat, odkryté jsou jak konektory a sluchátko, tak přední a zadní kamery. Zajímavé jsou také šrouby. Bez speciálního šroubováku není možné se do krytu dostat.

Nejdříve ale něco o Meizu 16 samotném. Telefon je to i bez maskujícího krytu opravdu rozměrný, za což může 6palcový displej s Full HD+ rozlišením, pod kterým se navíc skrývá čtečka otisků prstů. Ano, čtečka je přímo pod sklem displeje. Během prvních pár zkoušek musíme Meizu pochválit, přidání otisku i samotné rozpoznání je opravdu velice svižné a bez problému nahradí standardní dedikovanou čtečku na těle zařízení. Rychlostně bychom ji připodobnili k běžným čtečkám například u telefonů Xiaomi, které mají jednu z nejrychlejších reakcí vůbec.

Kromě samotného displeje upoutají i vcelku tenké rámečky displeje. Nejde sice o Vivo NEX S, přesto Meizu chválíme, že se vyvarovalo výřezu v displeji. Takto působí telefon moderně, přesto ne tuctově.

Z výbavy můžeme zmínit osmijádrový procesor Snadpragon 845, až 8 GB RAM a 128GB interní paměť. Verze s přídomkem Plus nabídne dokonce až 256GB úložiště. Lákavě působí také 12Mpx duální fotoaparát a možnost nahrávat až 4K videa.

Meizu 16 by mělo dorazit na tuzemský trh koncem září, a to za předběžnou cenu 13 990 Kč. S modelem s přídomkem Plus se prozatím nepočítá. Na detailní dojmy i recenzi se můžete těšit v následujících týdnech.

Technické parametry Meizu 16 8 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce150,5 × 73,2 × 7,3 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 010 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2018, ?
Diskuze ke článku
Dano
Bez krytu ci s nim, aj tak bude vyzerat ako 99,9% mobilov ktore su na trhu. Doba N95 a Sony Ericsson T je uz davno prec a uz sa nikdy nevrati :’(
Venouš
Je hezké, že si Vás Meizu oblíbilo ale zatím na trhu není ani Meizu 15 na které jsem čekal takovou dobu.
αΩ
Tak jestli bude základ 6/64GB za 13990,- /1,21= 11562,- bez DPH, tak nás Ťaman & CZ spol. natáhnou oproti PRC "jen" o 2707,- Kč tj. 30,6% !

No není to super ?! :(

Cena v Číně je ¥2698,- x 3,282 (dnešní kurz ČNB) = 8855,- Kč
Viz. https://youtu.be/hhLYvvOtjKs?t=13m20s

A to bůh ví, zda již neobsahuje lokální DPH alias VAT...
https://www.vatlive.com/country-guides/asia/china/chinese-vat-rates/
Jinak docela prdel je, že soudruzi daní svým ovečkám telefonní hovory jen 10% a data dokonce pouze 6%. Jó, to by se u nás v demok(lepto;)racii stát nemohlo kurva ani omylem :P
Mio
A čo chcú akože maskovať? :D Veď je to dnes všetko na jedno kopyto, dizajn bez štipky nápadu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze