Chiron je tajemná novinka od Xiaomi s 5,6palcovým displejem

2
Chiron je tajemná novinka od Xiaomi s 5,6palcovým displejem
  • GFXBench odhaluje novinku od Xiaomi
  • Nabídne 5,6palcový displej s Full HD rozlišením
  • Z výbavy vyčnívá především výkonný Snapdragon 835

Další smartphone se odhaluje prostřednictvím benchmarku GFXBench. Konkrétně se jedná o chystané Xiaomi s kódovým označením Chiron. To má nabídnout displej s úhlopříčkou 5,6 palců v poměru 16,5:9, který je u Xiaomi netypický, kupříkladu nový Mi MIX má poměr 18:9. Displej nabídne rozlišení 1 080 × 1 980 pixelů, tedy téměř čisté Full HD, pixely navíc se musely uzpůsobit speciálnímu poměru. I když rozlišení displeje nedává najevo, že by se mělo jednat o špičkový smartphone, další výbava nás utvrzuje o opaku.

Xiaomi Chiron

Srdcem je totiž osmijádrový procesor Snadpragon 835, který má výkonu na rozdávání. Procesoru sekunduje 6 GB operační paměti a 256GB úložiště, což zřejmě uspokojí i opravdu náročnou klientelu. Fotoaparát nabídne standardní 12Mpx rozlišení a možnost nahrávat až 4K videoklipy. I selfie kamera se „chlubí“ vcelku standardním rozlišením 5 Mpx.

Chiron dorazí s Androidem ve verzi 7.1 a s největší pravděpodobností také s nadstavbou MIUI 9. Další podrobnosti neznáme, stejně tak neunikl ani vzhled. O oficiálním představení novinky není rozhodnuto a spekulovat rovněž můžeme i o názvu (nabízí se Mi 6 Plus, Mi 6c, Redmi Pro 2).

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Zdroj: gfxbench.com