Nokia letos chystá smartphone s duálním fotoaparátem a optikou Carl Zeiss

14
Nokia letos chystá smartphone s duálním fotoaparátem a optikou Carl Zeiss
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Nové Nokie jsou na trhu teprve chvíli, už nyní se však spekuluje o nástupci
  • Připravovaná novinka by měla nabídnout duální fotoaparát a optiku Carl Zeiss
  • Partnerství Nokie a Carl Zeiss má dlouholetou tradici, opětovná spolupráce tedy dává smysl

Společnost HMD Global, pod kterou aktuálně patří Nokia, podepsala partnerství se značkou Carl Zeiss, s níž dlouhodobě spolupracovala i původní Nokia z Finska. Carl Zeiss má přinést optiku do nově připravovaného smartphonu, jehož hlavním tahákem má být duální fotoaparát. O tom, že má Nokia v plánu nové smartphony není pochyb, nyní je zřejmé, že se dočkáme i dalších inovativních prvků, které aktuální Nokie nenabízí, tedy například duálního fotoaparátu.

Nokia 3 a Nokia 5
Nokia 5 a Nokia 3 vedle sebe

Duálního fotoaparátu by se mohla dočkat delší dobu spekulovaná Nokia 9, která přebere místo po Nokii 6, což je aktuální vlajková loď společnosti HMD Global. Nokia 6 se však teprve dostává na tuzemský trh, což je oproti konkurenčním smartphonům v podobné cenové relaci menší nevýhoda.

Pokud vás o nových Nokiích zajímá více, navštivte diskuzi našeho článku. V redakci totiž právě začínáme testovat Nokie 3 a 5, které se funkční výbavou řadí pod zmíněnou „Šestku“.

Nokia 3, 5, 6 a 3310 v ČR

Zdroje: gsmarena.com, nokiapoweruser.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Alena
Už se už se moc tesim Nokii považuji za nejlepší telefon a moc mi táta značka chyběla. Až bude na trhu okamžitě kupují. Děkuji že jste ji obnovili
martin
Ja chcem klávesnicu
Maggic
Pokud to nebude mít blbou notifikační diodu, jak se teď straší, je to odsouzeno k zániku. Doufám, že Nokia 9 bude mít všechno, včetně vodotrysku. Bude dalším kusem do sbírky.
Karel
a kdy ho uvede na český trh, dva roky po oznámení?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze